Murat Karayılan'dan 'Ankara' açıklaması

KCK yönetiminin 10 Ekim günü ilan ettiği eylemsizlik kararının ardından konuşan KCK yöneticilerinden Murat Karayılan, “Ankara şehitlerinin vasiyeti gereği eylemsizlik kararını uygulayacağız” dedi.

Yayınlanma: 12.10.2015 - 12:31
Abone Ol google-news

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Ankara’da yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini uygulayacaklarını belirten Murat Karayılan, AKP ile devlet içindeki bir kesimin savaş konusunda uzlaşarak IŞİD’le birlikte hareket ettiklerini söyledi ve “şöyle veya böyle; AKP bu işin içinde“ dedi.

Eylemsizlik süreci boyunca, "üzerlerine gelinmedikçe" ve "halka dönük saldırılar olmadığı müddetçe" herhangi bir eylem yapılmaması gerektiğinin söyleyen Karayılan, PKK'lilerin yol kontrolü yaptığı yolların bırakılmasını ve buralardaki PKK’lilerin "üs alanlarına" dönmeleri gerektiğini söyledi.

“Eylemsizlik ruhuna uygun olarak hareket etmek ve çatışmaya hiçbir biçimde meydan vermemek için herkes bulunduğu yerde kalmalı“ diyen Karayılan, devletin de buna uyması durumunda kesinlikle eylemlerin yapılmaması talimatını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler