Özge Mumcu: Bomba hattında yaşıyoruz

Özge Mumcu, 22 yaşındaki Uğur Mumcu için duygularını paylaştı...

Yayınlanma: 14.10.2015 - 01:29
Abone Ol google-news

Ankara Tren Garı’ndaki korkunç patlama bir araya getirdi iki Mumcu’yu... Ortak acı telefon konuşmasına döküldü... 24 Ocak 1993’te, bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren babasının adını taşıyan bir gencin Ankara’daki patlamada bombaların hedefi haline geldiğini öğrenince Özge Mumcu, aileyi aradı; üzüntülerini belirtti. Aile Mumcu’ya karşılık verdi: “Uğur’lar bombalara inat yaşıyorlar... Bombaların acımasızlığına direniyorlar, hâlâ...” Mumcu da onlara seslendi: “Babamdan onlara uzanan bir bomba hattında yaşıyoruz...”

24 Ocak 1993’te bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren yazarımız Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu, gazetemizde yer alan “Uğur Mumcu da bombaların hedefi oldu” başlıklı haberi gördüğünde, “yüreğine bir acının oturduğunu” belirtiyor. “Yine bir bomba... Yine bir can...” diye geçiriyor içinden, arıyor aileyi... Telefona hastanede tedavi gören Uğur Mumcu Şahin’in ablası Edge Şahin çıkıyor. Edge, o anı şöyle anlatıyor:

“Özge Hanım’ın aradığını öğrendiğimizde çok şaşırdık. Ancak bir o kadar da mutlu olduk. Telefonla görüştüğüm sırada annem kardeşim Uğur’un yanındaydı, onunla ilgileniyordu. Özge Hanım, Uğur’un babasının adını taşıdığı için çok duygulandığını belirtti, iyi dileklerini sundu. Kendisi de bir bebek bekliyormuş, o nedenle hastaneye bizi ziyarete gelememiş. Durumu izin verseydi, mutlaka gelirdi. Yaşadığımız olay o kadar korkunç ki ama bu korkunç olay belki Uğur Mumcu’nun o kaderini de değiştirmiştir. Mumcu, bir bombanın hedefi oldu ve yaşamını yitirdi. Benzetme yapmak istemiyorum, çünkü benzetmek bile kâbus, bu bir katliam... Çok şükür ki kardeşim Uğur’un sağlık durumu iyi... O yüzden ben de diyorum ki, Uğur Mumcu katledilmesine karşın yaşıyor, ölmedi. Uğur’lar bombalara inat yaşıyorlar... Uğur’lar bombaların acımasızlığına direniyorlar... Şimdi yüreklerimiz katliamda yaralanan diğer hastaların da iyi olması için atıyor...”

‘Kaderi değiştireceğiz’

Uğur’un annesi Arife Şahin de “Özge Hanım da söylemiş, ‘Yıldırmayacak bizi bu acılar’ demiş. Ben de şimdi diyorum, ‘Yıldırmayacak bizi bu acılar...’ Ülkenin kaderini bizler değiştireceğiz...’ Ortak acı Özge Hanım’la bizi bir araya getirdi belki... Ama bu acılar, insanlığımızı da perçinledi...”

‘Bugünü de dünü de unutmayacağız, asla...’

Telefon görüşmesinin ardından Özge Mumcu kişisel Facebook hesabından patlamada ağır yaralanan Uğur Mumcu Şahin için bir yazı kaleme aldı: “Neye daha çok üzülebilir insan? Babamın yazısını okuyan bu çocuğun öldürülmüş olmasına mı, babamın ismini taşıyan bir diğer çocuğun hastanede yaralı yatıyor, operasyon üzerine operasyon görmesine mi? Öldürülen her bir kişinin yaşadıklarına mı ya da sürekli bir haksızlıkla insanların üzerine gelen topluma mı? 9 yaşındaki bir çocuğun bir daha açılmayacak güzel gözlerine mi, sırıtan bakan müsveddelerine mi? Babamdan onlara uzanan bir bomba hattında yaşıyor olmamıza mı? Bugünü de dünü de unutmayacağız. Asla.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler