3. nükleer santralin yeri açıklandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun üçüncü nükleer santralin Kırklareli'deki İğneada'da yapılacabileceği açıkladı.

Yayınlanma: 14.10.2015 - 11:27
Abone Ol google-news



Üçüncü nükleer santralin Kırıklareli'deki İğneada'da yapılabileceği belirtildi.

Açıklamayı AA editör masasına konuk olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun yaptı.

Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.

Santralin yapımına ilişkin bilgi de veren Alaboyun, "Şu an ilk gelenler Çinliler ile Amerikalıların Westinghouse firması. Mutabakat zaptı imzalandı. Japonların da ilgisi var" ifadelerini kullandı.

"SEÇİMDEN 10 GÜN ÖNCE İZİNLER KALKACAK"

1 Kasım seçimleri için elektrik sistemlerinde alınan önlemlerle ilgili de bilgi veren Alaboyun, "Spekülasyonlara neden vermemek için yoğun bir çaba içindeyiz" diye konuştu.

Alaboyun, "Özellikle planlı bakımlarımızı canlı bakımla minimize etmek istiyoruz" diyerek şöyle devam etti:

"Bir hatta bakım yapılacaksa, 4-5 saat şalteri indiriyorsunuz, orada kabloları, direkleri değiştiriyorsunuz, o hatta elektrik vermediğiniz için yöre halkı elektriğe erişimde güçlük geçiyor. Bunları ortadan kaldırmak için canlı bakım programına geçiyoruz.

Seçimden 10 gün önce izinleri tamamen kaldıracağız. Bakım onarım ekiplerimiz hazır hale gelecek. Özellikle Güneydoğu'da jandarmamızla, polisimizle birlikte çalışacağız. Pazar günü Aksaray'da bu bağlamda bir toplantı yaptık. İçişleri Bakanımız Selami Bey de gelecekti bu toplantıya ama Ankara'da o talihsiz terör eylemi olunca gelemedi. Tedbirlerimizi en üst düzeyde alıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler