Erdoğan'a 'diktatör müsünüz?' diye soran gazeteci 'Ak-troller'in hedefinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorduğu soruyla gündeme gelen Finlandiyalı gazeteci Tom Kankkonen, sosyal medyada 'Ak-troller'in saldırısına uğrarken, havuz medyasına gazeteci Kankkonen'i hedef tahtasına oturttu.

Yayınlanma: 15.10.2015 - 13:58
Abone Ol google-news
<video:387462>

Finlandiyalı gazeteci Tom Kankkonen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorduğu soruyla bir anda gündeme oturdu. Erdoğan'ın sarayındaki basın toplantısında soru için söz alan Kankkonen, "Halk sizden korkuyor. Diktatör olduğunuzu söyleyenler var. Ne diyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

SORUDAN SONRA ERDOĞAN: HANGİ GAZETEDEN?

Bu soru üzerine, "Hangi gazeteden?" diye soran Erdoğan, "Şimdi şunu bir defa samimiyetle görmek var. Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanına ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Özgürlüklerin sınırsız yaşandığı ülke Türkiye’dir. Avrupa Birliği üye ülkeleriyle yarışırız, iddia ediyorum. Yazılı ve sosyal medya… ailem, eşim, çocuklarım olmak üzere her türlü hakaretle karşılaşmaktadır. 13 yıllık süreçte buna sabırla katlandık" yanıtını verdi.

'AK-TROLLER'İN HEDEFİ OLDU

Finli gazeteci, bu sorunun ardından sosyal medyanın en çok konuşulan ismi oldu. Gazeteci Tom Kankkonen, Twitter'daki hesabından 'troller'in saldırısına maruz kaldığını söylerken, 'havuz medyası' da Finli gazeteciyi hedef tahtasına oturan haberler hazırladı.

BU İLK DEĞİL: YIL 2013...

"Diktatör olduğunuzu söyleyenler var. Ne diyorsunuz?" sorusu, Finlandiyalı gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zorlayan ilk sorusu değil. Gazeteci Kankkonen, iki yıl önce Erdoğan'a 'özel hayata müdahale'yi sormuştu. Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, Finlandiya'da Başbakan Jyrki Katainen'le birlikte düzenlediği basın toplantısında, yine Türkçe olarak Erdoğan'a soru soran Kankkonen, "Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" ifadelerini kullanmış, Erdoğan, "Arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş" yanıtını vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler