PKK'ye son yılların en büyük operasyonu

TUNCELİ Valiliği, bugün saat 07.00'den itibaren Tunceli-Erzincan Karayolu'nun trafiğe kapatılmasına karar verdi. Bölgede PKK'ye yönelik şehit Binbaşı Yavuz Onat Güzel'in adının verildiği hava destekli son yılların en büyük operasyonu başlatıldı.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 10:51
Abone Ol google-news

 
Tunceli'de güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için son yılların en büyük operasyonunu bu sabah saatlerinde başlattı. Tunceli'de PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Binbaşı Yavuz Onat Güzel'in adının verildiği operasyon kapsamında valilik Tunceli-Erzincan karayolunu bu sabah saatlerinde trafiğe kapattı. Valilik açıklamasında, "Valiliğimizce; ilimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda; Tunceli-Pülümür karayolu 16 Ekim 2015 günü saat 07.00'dan itibaren ikinci bir açıklamaya kadar trafiğe kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar alternatif yol güzergahlarını kullanmaları önemle duyurulur" denildi.
 
Operasyon kapsamında bomba uzmanları karayolu üzerinde PKK'lıların tuzakladığı patlayıcı arama taraması yaparak, karayolunu güvenli hale getirdikten sonra dün geceden itibaren Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat Timleri, özel eğitimli profesyonel askerler Kobra ve Kirpi tipi zırhlı araçlarla bölgeye sevk edilmeye başladı.
Operasyon kapsamında Tunceli-Erzincan karayolu 25'inci kilometresindeki Nazimiye İlçesi yol ayrımı, Erzincan yönünde ise Pülümür İlçesi Kırmızı Köprü Köyü yakınlarında askerler tarafından trafiğe kapatıldı.
 
Operasyonların PKK'lıların yol kestiği Zağge bölgesi ile Alacık Köyü yakınlarında PKK mezarlığı bölgesinde yoğunlaştırıldığı belirtildi. Operasyon kapsamında hakim tepe ve stratejik alanlara helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Karadan giden güvenlik güçlerinin PKK'lıların iki ayrı noktada tuzakladığı tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcıyı bularak imha ettiği öğrenildi. Bölgede bu sabahtan itibaren başlatılan operasyonlar sürüyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler