Ankara metrosunda korkulu anlar... "Canlı bomba var" diye bağırdı

Ankara'daki canlı bomba katliamından 2 gün sonra metroda yaşanan akıl almaz anlar ortaya çıktı.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 11:10
Abone Ol google-news
<video:388989>

 

Saat 18.00 sıralarında metro Batıkent durağına ilerlerken korku dolu anlar yaşandı. Genç bir kadının, yanındaki adamı canlı bomba sanması az daha bir faciaya yol açıyordu. O, 'Arkadaş canlı bomba'  diye bağırdı, metro birbirine girdi. O sırada devreye 2 sivil polis girdi, adamın üzerini aradı. Canlı bomba değildi ancak panik az daha bir faciaya yol açıyordu.
 
Görüntülere göre genç bir kadın, yanındaki adamdan şüphelendi endişeli tavırlarıyla dikkat çekti. Önce yerini değiştirdi. Sonra da 'Arkadaş canlı bomba, arkadaş canlı bomba' diye bağırdı. Bir anda ortalık karıştı. 'Kaçın, kaçın' sesleri yükseldi. Büyük panik yaşandı, metro birbirine girdi. Birbirini itenler, birbirinin üstüne basıp geçmeye çalışanlar... Bir anda izdiham yaşandı.
 
2 SİVİL POLİS SİLAHLARINI ÇEKTİ
 
Beyaz TV'de yayınlanan görüntülere göre o anda devreye 2 sivil polis girdi. Silahını çeken polisler vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. 2 sivil polis, kadının şüphelendiği adamın üzerini aradı. Kimliğini kontrol etti. Kadının şüphelendiği adam da ceketinin düğmelerini açıp canlı bomba olmadığına ikna etmeye çalıştı.  
 
SEFERLER DURDURULDU
 
Herkes korkunca metro seferleri durduruldu, elektrik kesildi. Güvenlik önlemleri alındı, yolcular tahliye edildi. Tehlike yoktu ama kimse ikna olmadı. Yüzlerce kişi ip gibi sıralanarak metrelerce raylarda yürüdü.
 
KADININ İFADESİ ALINDI
 
Yaşanan olayın ardından metroyu birbirine katan kadının ifadesi alındı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler