Sınırda ‘sahipsiz’ İHA vuruldu

Türkiye ile Suriye sınırının Kilis bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden milliyeti belirsiz bir insansız hava aracı (İHA) F-16’larca vurularak düşürüldü.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 23:27
Abone Ol google-news

ABD’li yetkililer, düşürülen İHA’nın Rusya’ya ait olduğunu söyledi. Ancak Rusya’dan ‘Bizim İHA’ların hepsi üsse döndü’ açıklaması geldi.

İŞTE TSK'NİN DÜŞÜRDÜĞÜ İHA...  BÖLGEDEN FOTOĞRAFLAR

Türkiye ile Suriye sınırının Kilis bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden milliyeti belirsiz bir insansız hava aracı (İHA) F-16’larca vurularak düşürüldü. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye sınırının 3 km içine düşen İHA’nın kime ait olduğu konusunda tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İHA’nın Suriye’ye ait olduğu değerlendiriliyor. Rusya ise Suriye’deki uçaklarının görevlerini tamamlayıp üslerine döndüklerini, İHA’ların da planlanan görevleri yaptığını açıkladı. Bakan Sinirlioğlu, Türkiye’ye 3-4 Ekim’deki sınır ihlalleriyle ilgili bilgi vermek üzere gelen Rus heyetinin de “özür dilediğini” söyledi.

Reuters’a konuşan ABD’li yetkililer ise düşürülen İHA’nın Rusya’ya ait olduğunu söyledi. Ancak ABD’nin iddiaları Rus yetkililerce doğrulanmadı. Rus ajanslarına açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Rus insansız hava araçları (İHA), Suriye semalarındaki gözlem uçuşlarını planlandığı gibi yürütüyor” bilgisini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler