Yeni Şafak'ın manşeti sosyal medyanın dilinde: Duygusallıktan ağlatacakken kahkahaya boğabilen başlık

AKP yandaşı Yeni Şafak gazetesi, "herkesin aynı gemide olduğunu, bu yüzden de Türkiye'nin birleşmesi gerektiğini" söyleyerek, "birlik" çağrısı yaptı. Yeni Şafak'ın bu çağrısı sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 11:10
Abone Ol google-news

Havuz medyası gazeteleri arasında yer alan, AKP yandaşı Yeni Şafak gazetesi bugün "Bu çağrıya siz de katılın" manşetiyle çıktı. Gazete, "Başka Türkiye yok" sloganını kullanarak, "Bu ülke son kalemiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye zemininde herkesi bir söz söylemeye çağırıyoruz. Yeni Şafak sizi de bu sesi yükseltmeye davet ediyor" ifadelerini kullandı.

Gazetenin, "tarihi" olarak nitelediği kampanya için, Hayrettin Karaman, Fikret Bila, Mustafa Denizli, Ali Bayramoğlu, Hülya Koçyiğit, Oğuz Haksever, Rifat Hisarcıklıoğlu, Mustafa Karaalioğlu, Ali Bulaç, Halil Gönenç, Oral Çalışlar, Rıza Çalımbay, Hamza Yerlikaya, İshak İbrahimzadeh, Hakan Ünsal ve Hüseyin Gülerce kısa yazılar kaleme aldı.

SOSYAL MEDYA: ONCA ŞEYDEN SONRA, HADİ BARIŞALIM DİYEMEZSİN YENİ ŞAFAK

Yeni Şafak'ın çağrısı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Twitter ve Ekşi Sözlük'te çok sayıda mesaj paylaşılırken, "Kaçınılmaz son öncesi son çırpınışlardır. Belli ki korku dağları sarmış. Titre!" yorumları yapıldı.

İşte Yeni Şafak'ın "tarihi kampanya" dediği manşete, sosyal medyada verilen tepkilerden bazıları:

- Ön alma telaşıdır. Yarın önür gün bu çağrıya kulak verenleri de bizi kandırmışlar diyerek terörist ilan etmeyeceklerinin garantisi var mı? Tabi ki yok. O kutuplaşmayı yıllardır görenler vardı ama sizin hepsini dış mihrak, gezici, terörist vs. ilan etmeniz yüzünden çağrılarına kulak verilemedi yine sizin tarafınızdan. Şimdi de onlara "neden sesiniz çıkmıyor?" diye soruyorsunuz. Ne güzel dünya öyle.

- Artık mümkün olmayan uzlaşı çağrısıdır. Önce bir kendinize gelin, normalleşin, temizlenin, yargılanın. daha sonrasında yeniden köprü kurulması için yapılanları unutmamızı bekleyin.

- @dr_elifulug: "Ey Yeni Şafak", onca halt yedikten sonra mahkemede "Hadi barışalım, hata oldu" diyemezsin. Suç varsa ceza da var!

- @ApoUyan: Yeni Şafak cinayet işleyip iyi halden yırtmak için hakim karşısına takım elbiseyle çıkar gibi manşet atmış.

- @Azuth: Eger gay, alevi, kürt,solcu, ateist, ermeni,hristiyan,alkol kullanan, sevgilisiyle yaşayan biri degilseniz Yeni Şafak sizi birliğe çağırıyor



- @nilayornek: Yeni Şafak bizi birliğe davet ediyor! Kesin Truman Show'da falanız?! Yaşadıklarımız gerçek olamazdı, şimdi eminim

- fevri_sosyolog: Yeni Şafak'ın diyalog çağrısı yapması, hırsızın "çalmayın" , katilin "öldürmeyin" çağrısı yapması gibi bir şey.

- @koraycaliskan: Yeni Şafak'tan kutuplaşma karşıtı kampanya. Erdoğan halkın %60'ının temsilcilerinin başına Sarayım kadar tas düşsün dedikten 1 gün sonra...

- @Kutay_Bilgin: Yeni Şafak gazetesine bak barış çağrısı yapmış. Oylar düştü galiba.

- @barisince82: Yeni Şafak: Abi bizi yargılayacaklar mı :(

- @izgi_mehmet: Yeni şafak ın manşeti kadar iki yüzlü bir manşet yok bugün! Hem ayrışma~ kutuplaşma dan bahset Hemde 2 yıldır bunun dik alasını yap Yuh size

- komik. bugün ilk defa bu gazeteden alıp duvarıma asasım var; bakar bakar gülerim.

- hepimiz aynı gemideyiz ama geminin kaptanı tek kaptan olabilmek için gemiyi bile bile buzdağına sürüyor.

- zannederdem, yolsuzluklarda, adeletsiz hukuksuz işlerde, gezi olaylarında ve her türlü baskıcı yasaklarda farklı gemilerdeydik. unutma unutturma;

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler