Mahkemeden Saltanat Sarayı ile ilgili 'Atatürk'ün vasiyeti' kararı

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ)'nde vasiyeti ihlal davası 26'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. AOÇ'de Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği yönünde açılan dava, 26'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından dördüncü duruşmada reddedildi.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 11:26
Abone Ol google-news

Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin 2006 yılındaki AOÇ'de plan yapma yetkisinin devrine ilişkin kanun maddesinin itirazen görüldüğü davadaki kararı gerekçe gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, dava sonucuna ilişkin olarak "Atatürk Orman Çiftliği davamızda vasiyeti ihlalde mahkeme ret kararı verdi. Cumhurbaşkanı; Saray'da mahkeme kararını uygulamayacağını, oturacağını söylüyor. Melih Gökçek, mahkeme kararına rağmen Ankapark'ı ticari demir yığınına çeviriyor. Böyle hukuk tanımazlık ve ardından 4. duruşmada aniden verilen bu ret kararı ile hukuka olan inancımız sarsılıyor" dedi.

"DAVANIN YARGITAY'DAN DÖNECEĞİNE OLAN İNANCIMIZ TAMDIR"

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, dava sonucunu değerlendirerek "Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkmamız için Atatürk'ün çocuğu olmamıza gerek yok. Bu normal bir vasiyet davası değildir. Bu anlayıştan Türkiye Cumhuriyeti de mağdurdur. Hepimiz de mağduruz. Atatürk Orman Çiftliği bu ülkenin kurucusu tarafından bize emanet edilmiştir. Atatürk Orman Çiftliği'ndeki talanın, Saray'ın, Ankapark'ın peşini bırakmayacağız. Talan sürecine ortak olan herkes yargı önünde hesap verecek. Davanın Yargıtay'dan döneceğine olan inancımız tamdır. Bu dava bitmez" diye konuştu.

"REDDEDİLEN, DEMOKRASİDİR"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre Candan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Umutlarımızı kıramazlar. AOÇ düşlerimizi yok edemezler. AOÇ, ağaçların dalından meyvesini yiyeceğimiz, gölgesinde serinleyeceğimiz, ağaçların altında oturup soluklanacağımız, özgürlüğün ve demokrasinin alanı olacak. Biz de bunu göreceğiz. Varlıklarını, cübbelerini, temsiliyetlerini cumhuriyete borçlu olanlar bilmelidir ki reddettikleri bu dava ile reddedilen, çocuklarımızın geleceğidir, özgürlüktür, demokrasidir"




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler