Şehrin göbeğinde IŞİD cephaneliği

Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısından dolayı yürütülen soruşturma kapsamında Gaziantep'te şüphelilerin depo olarak kullandıkları alanlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Arama yapılan adreslerden birinin de şehrin göbeğinde yer alan Değirmiçem Mahallesi Ökkeş Bahri Caddesi üzerinde bulunan bir apartman binasının altındaki depo-garaj olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 12:30
Abone Ol google-news

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla bombalı terör saldırısı ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı.

Yasağın kaldırılmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayla ilgili paylaştığı bilgiler arasında şüphelilerin Gaziantep'teki iş yeri, araç, hücre evi ve depo olarak kullandığı alanlarda çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği yer aldı. Depo olarak nitelendirilen çeşitli yerlerde bomba yapımında kullanılan tonlarca amonyum nitrat ve düzeneğin bulunduğu ifade edilirken, bu depolardan birinin de şehrin merkezindeki Değirmiçem Mahallesi'ndeki Ökkeş Bahri Caddesi üzerinde bulunan bir apartman binasının alt kısmı olduğu öne sürüldü.

Mahalledeki görgü tanıklarının ifadelerine göre, geçtiğimiz günlerde emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldığı Değirmicem Mahallesi'nde gece geç saatlerde kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Apartman binasının altında bulunan ve şüphelilerin kiraladığı iddia edilen garaj türü depoda yapılan aramada, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Polis, mühimmat ele geçirdiği mahalledeki birçok evde kimlik kontrolü de yaptı. Ele geçirilen malzemelerin bir kamyona yüklenip götürüldüğü öğrenildi. Boşaltılan deponun kilidinin de operasyondan sonra değiştirildiği görüldü.

GAZİANTEP'TE TONLARCA BOMBALAR, SİLAHLAR, TNT'LER ELE GEÇİRİLDİ

Ankara'da patlatılan bombaları Gaziantep'te yaptıkları iddia edilen canlı bombaların, yine bu şehir üzerinden Ankara'ya gittikleri iddia edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı kamuoyu bilgilendirmesinde de Gaziantep'te ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

“Şüphelilerce kullanılan ve soruşturmamızda 1 nolu depo olarak nitelendirilen yerde, Ankara'daki patlama olayında kullanılan 34 DM 8574 plaka sayılı Ford Focus marka araç, şüphelilerce kullanılan ve soruşturmamızda 2 nolu depo olarak nitelendirilen yerde, bomba yapımında kullanılan 400 kilogram amonyum nitrat, soruşturmamızda 3 nolu depo olarak nitelendirilen yerde, bomba yapımında kullanılan 1100 kg amonyum nitrat, 4 nolu depo olarak nitelendirilen yerde, 10 adet intihar yeleği, 150 metre Kortex patlayıcı, 60 kilogram TNT patlayıcı, 15 kilogram demir bilye, 5 kilogram civata somunu, 2 bin adet 9 milimetre çaplı tabanca mermisi, 10 paket kimyasal patlayıcı, çuvallar içerisine konulmuş kükürt ve amonyum nitrat, canlı bomba yeleği dikiminde kullanılan dikiş makinası, 27x16 ebatlı fünyesi takılı olmayan TNT düzeneği, 1 adet boş TNT kalıbı, bomba yapımında kullanıldığı düşünülen sair malzemeler, 5 nolu depo olarak nitelendirilen yerde, bomba yapımında kullanılan 1000 kg amonyum nitrat, şüphelilerden birinin evinde yapılan aramada, 3 adet el bombası, 1 adet av tüfeği, Ankara'da meydana gelen patlama bölgesinde bulunan fünye ile aynı tipte 1 adet el bombası fünyesi, bir diğer şüphelinin evinde yapılan aramada 6 adet AK-47 Kalaşnikof marka silah, 1 adet susturucu aparatı olan tabanca, 22 adet F1 tipi el bombası, 1683 adet değişik çap ve markalarda mermi, 8 adet fünye ele geçirilmiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler