Erdoğan, 'Gollum'lu fotoğraftan şikayetçi olunca Vali Çoş da harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisi ile Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gollum karakterinin fotoğrafını paylaşan doktordan şikayetçi olmasının ardından Vali Coş da harekete geçti. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisini "Şuayip" tiplemesine benzeten avukatı şikayet etti.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 15:35
Abone Ol google-news



Balıkesir Barosu avukatlarından Seçkin Bilgili, Hüseyin Avni Coş'un Şuayip karakterine benzerliğiyle ilgili Twitter'dan bir paylaşım yaptı. Paylaşımdan sonra avukat Bilgili hakkında Coş'un şikayeti üzerine soruşturma açıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş'un şikayeti, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Edremit Savcılığı'na iletildi. Avukat Seçkin Bilgili, Edremit savcılığına ifade verdi. Savcılık tarafından yapılacak olan inceleme sonucunda Av. Seçkin Bilgili'ye, Hüseyin Avni Coş'a "hakaret ettiği" gerekçesiyle dava açılmasına karar verliecek.

Avukat Bilgili, Cumhuriyet.com.tr'ye konuyla ilgili "Bir tweeti retweet ettiğim ve ek olarak kendisini de "Şuayip Kurmaca karakterine ikizi kadar benziyorsun Kavas Vali Hüseyin Avni Coş... Açsana bana da bir dava" dediğim için hakaret ettiğim savıyla şikayet etmiş." dedi.

Çoş, Adana valisiyken kendisini protesto eden bir yurttaşa 'gavat' demiş, tepkilerden sonra 'gavat demedim gavas dedim' diyerek kendisini savunmuştu.

Bu fotoğrafı paylaştı, memurluktan atıldı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler