Hakkari'de askeri birlikte el bombası patladı: Üç şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki askeri birlikte meydana gelen patlamada üç asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Yayınlanma: 21.10.2015 - 15:17
Abone Ol google-news

<video:392077>


3. Piyade Tümen Komutanlığında el bombasının kaza sonucu patlaması nedeniyle yaralanan 4 askerden durumu ağır olan 3'ü kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Olayda yaralanan diğer askerin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden akşam saatlerinde yapılan açıklamada henüz bilinmeyen nedenle el bombasını patlamasıyla 3 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı belirtildi. Genelkurmay'ın açıklaması şöyle: "21 Ekim 2015 tarihinde Hakkâri Yüksekova bölgesinde operasyon hazırlığı yapıldığı esnada bir el bombasının henüz bilinmeyen bir nedenle patlaması sonucunda 3'ü ağır olmak üzere 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır. Durumu ağır olan 3 kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Şehitlerden birinin Astsubay Rahmi Duran olduğu belirtildi. Amasya'nın Merzifon ilçesinden olan Astsubay Duran evli ve bir çocuk babasıydı.

ŞEHİT ATEŞİ MERZİFON'A DÜŞTÜ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda el bombasının kaza sonucu patlamasıyla şehit olan 3 askerden Astsubay Üstçavuş Rahmi Duran'ın Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki ailesine acı haber askeri yetkililer, sağlık ekibi eşliğinde verdi.

Şehidin Sofular Mahallesi’ndeki baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası 50 yaşındaki İdris ve annesi 52 yaşındaki Fadime Duran, acı haberi almalarının ardından gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde bekletilen ambulansta fenalaşan şehit yakınlarına müdahale edildi. Şehidin 2 yaşında Masal Naile isimli bir kızı olduğu, ikinci çocuğuna hamile olan eşi 28 yaşındaki Hayriye Duran'ın Konya'nın Akhisar İlçesi'ndeki ailesinin yanında olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler