Minik Miray 3 kişiye hayat verecek

BURSA’da, kalp yetmezliği nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, doğum gününde yaşamını yitiren 1 yaşındaki Miray Işık, bağışlanan organları ile 3 kişiye hayat olacak.

Yayınlanma: 22.10.2015 - 10:55
Abone Ol google-news

Kalp yetmezliği rahatsızlığıyla Uludağ Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakım ünitesine yatırılan Miray Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen doğum gününde yaşamını yitirdi. Acılı anne baba Mesut ve Şükriye Işık, beyin ölümü gerçekleşen minik kızlarının organlarını, doktorların çağrısı üzerine bağışlama kararı verdi.

Küçük kızın böbrekleri Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörlüğü'nde Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, karaciğeri ise İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ambulans helikopter ile götürüldü.

“KADAVRADAN ORGAN BAĞIŞI ARTMALI”

Organ bağışının önemine vurgu yapan Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, “Miray’ın ailesinin organlarını bağışlama kararı zor bir karar. Acılı aileye baş sağlığı diliyorum fakat sergiledikleri duyarlı davranış için de tebrik ediyorum. Ülkemiz organ bağışı konusunda ne yazık ki emekleme sürecinde. Fakat Güney Marmara Bölgesi, Avrupa ülkeleri standartlarına ulaşma aşamasında. Ülkemizde organ nakli yüzde 85’i canlı vericiden, yüzde 15 de kadavradan gerçekleşiyor. Bu oranlar tersine döndüğü zaman yani kadavralar, riskli olmayan kaynaklar tam olarak kullanıldığında dünya ortalamalarını yakalamış olacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon