Bu nasıl bir pişkinlik

Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank, cemaate yakın kanalların TÜRKSAT’tan çıkarılmasıyla ilgili sözlerini, “Paralel kanallarla mücadele ettiğim ortaya çıkmış. Gurur duydum” ifadeleriyle savundu.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 21:47
Abone Ol google-news

Cumhuriyet’in ulaştığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın 2 Şubat 2015’te TRT Haber kanalında yayımlanan “Cumhurbaşkanı Özel Yayını” öncesinde cemaate yakın kanalların yönetim kurulunda olduğu TÜRKSAT’tan çıkartılmasıyla ilgili sözleri Varank ve konuşmayı yaptığı Akif Beki “paralel” suçlamasıyla açıklamaya çalıştı. Varank Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Yönetim kurulu üyesi olduğum şirkete, itibarına, yalanlarla saldıran paralel kanallarla mücadele ettiğim ortaya çıkmış. Gurur duydum” ifadeleriyle kendini savunurken, gazetemiz Cumhuriyet için “paçavra” ifadesini kullandı. Öte yandan muhabirimiz Canan Coşkun’a Ak Troller twitter’da tehdit ve hakaretler yağdırdı.

Varank, Akif Beki ile cemaate yakın kanalların yönetim kurulunda olduğu TÜRKSAT’tan atılmasıyla ilgili dönemin Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan’la konuştuğunu belirtiyordu. Beki kahkaha atarken, eski Yenişafak yazarı Hilal Kaplan da “Katılıyorum. Çok merhametli gidiliyor” diyordu. Bu konuşmanın sadece 8 ay sonrasında Bugün TV ve Kanaltürk TÜRKSAT’tan çıkarılmıştı.

Görüşlerini sormak için ulaştığımız Hürriyet gazetesi yazarı Beki, “Paralel hafiye teşkilatının sızdırdığı şeyleri yazan bir mecra oldunuz. Ayıplıyorum, kınıyorum sizi” diye yanıt verdi.

Varank da twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yönetim kurulu üyesi olduğum şirkete, itibarına, yalanlarla saldıran paralel kanallarla mücadele ettiğim ortaya çıkmış. Gurur duydum. Yayın öncesi gizlice kayıt yapıp 8 ay saklayıp cumhuriyet paçavrası üzerinden piyasaya sürüyorlar,sonra da paralel yapı yok diyorlar. Yersen!” dedi. Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da yine Twitter’da “Paralelle mücadelede merhametli gidiliyor” demişim. Haklılığımı göstermek için Beştepe’deki yayından kayıt sızdırmışlar. Ağzıma sağlık” yorumunda bulundu.

 

Ak trollerden hakaret

AKP’ye yakınlığıyla bilinen “Ak troll” olarak nitelendirilen hesapların ağ haritasının merkezindeki isim Varank olunca haberi yapan muhabirimiz Canan Coşkun’a gün boyunca Twitter’dan Ak Troller tehdit ve hakaret yağdırdı. “Sabretmekten bu hallere geldik. Zamanında sabredilmeseydi bugün bu twitler olmazdı olamazdı yemezdi!” tweeti ise dikkat çeken tehdit mesajlarından biri oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler