Eski AKP'liye Erdoğan'a hakaretten hapis

Adana'da bir dönem AKP Adana İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilliği de yapan Yazar Naim Yalçınel (52), Twitter üzerinden "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret" iddiasıyla 14 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 14:45
Abone Ol google-news

Sosyal medya kullanıcılarına açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davalarına bir yenisi daha eklendi. Adana iş, siyaset ve basın dünyasının yakından tanıdığı isim olan Naim Yalçınel, attığı bir tweet sebebiyle mahkum oldu. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada Yalçınel'e attığı tweette Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle 14 ay 17 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, Yalçınel’in cezasını erteleme ya da paraya çevirme yoluna gitmedi.

Bir dönem AKP Adana İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili olan Naim Yalçınel aynı zamanda MÜSİAD’ın il kurucu başkanlığını yaptı. Kızılay ve Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda da görev alan Yalçınel, Adana’da bir çok Sivil Toplum Kuruluşu'nda yöneticilik yaptı. Yalçınel, yaptığı açıklamada, "Ülkesi için canını vermeyi göze almış insanlar cezaevleri ile korkutamazlar. Biz ülkesi için, ülkesinin daha kalkınması dünya ülkeleriyle yarışır hale gelmesi için, canını, malını ortaya koymuş insanlarız. Bizim için bundan daha ulvi bir değer olamaz. Tabi bugün gelinen noktada alınan kararların tamamen politik olduğu çok aşikar" dedi.

Yalçınel, Türkiye'de sağduyulu insanların yaptığı büyük hizmetler olduğuna dikkat çekerek, bu hizmetlerin başında da 170 ülkede açılmış Türk okullarının bulunduğunu bildirdi. Yalçınel şöyle devam etti: "Bir ülkenin namusu bayrağı, İstiklal marşı da şerefidir. Bu okullar bu ülkelerde bizim namus ve şerefimizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Ve ben tabi tweette yazdığım şey 'Bu okulların kapatılmasını isteyen ülkenin namus ve şerefine göz dikmiştir.' sözüydü. Bu okulların kapatılması aynı zamanda 170 ülkede dalgalanan bayrağımızın ve her hafta söylenen İstiklal Marşımızın sona erdirilmesi demektir. Bunu hiçbir Türk, hiçbir Müslüman kabul edemez. Bu okullar aynı zamanda dinimizin güzelliklerini, o yörenin insanlarına anlatarak dünya huzur ve barışı için çalışmaktadır. Bizim kırmızı çizgimiz ülkemizin ve dünya barışının öncelikli olarak tesis edilmesidir."

HÜKÜMETLER GELİP GEÇİCİDİR

Yalçınel, üzüldüğü şeyler olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: "Kendi şehrimde ve ülkemde bana tek bir kişi hırsız, yolsuzluk yapmış diyemezken bir takım insanlara ülkenin neredeyse yarısı hırsız ve yolsuzluk yaptı diyor. Bu acı bir hadisedir. Biz makamlara karşı son derece saygılı yetiştirildik. Devletimizi ve milletimizi her şeyin üstünde gördük. Hükümetler gelip geçicidir, devlet bakidir."

Yalçınel, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların çok demokratik olmadığına da dikkat çekerek, bunun her kesim tarafından kabul edilen realiteler olduğunu anlattı. Yalçınel, "Mahkemelerin bu kadar hızlı karar vermesi mahkemeye verenin kimliği, etki gücüyle alakalı gibime geliyor bana." dedi. Yalçınel, avukatı Yusuf Özer aracılığıyla karara itiraz edeceklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler