Arınç'ın sözlerine Akdoğan'dan 'Gökçek' hatırlatması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç'ın TRT tarafından kendisine ambargo uygulandığı şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 16:11
Abone Ol google-news


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akdoğan, Bülent Arınç'ın TRT'nin kendisine ambargo koyduğuna yönelik açıklamasıyla başlayan tartışmaya ilişkin değerlendirme yaptı.

Arınç'ın sözlerine yönelik yorum yapmak istemediğini söyleyen Akdoğan, şunları kaydetti:

"7 Haziran öncesinde de sayın Gökçek'le ilgili polemikler yaşanmıştı. Bu bize çok büyük zarar verdi. 7 Haziran'dan biz dersler çıkardık. Bu süreçten biz dersler aldık. Bu nedenle partimize zarar verecek polemiğin içine girmeyi doğru bulmam. Yayın süreleriyle ilgili açıklama yapılacaktır. Siyasi parti liderlerinin yaptıkları konuşmalar canlı yayınlanıyor. TRT'de siyasi parti sözcülerine ne kadar yer ayrılmış çıkarılması için ben talimat verdim.

Sayın Başbakan'ın, başbakan olarak yaptığı açıklamalar ayrı bir kategoridir. Siyasi parti sıfatıyla yaptığı konuşmlar ayrı bir kategoridir. Meclis'te grubu olmayan küçük partiler teşekkür ediyor, bize sadece TRT yer veriyor, başka kanalda yer verilmiyor diye. Bu yüzden burada haksızlık yapıldığı kanaatindeyim."

ŞAHİN'İN İKİNCİ ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Akdoğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in "Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak" sözlerini de değerlendirdi.

Muhalefetin eleştirilerine neden olan sözlerin çarpıtıldığını belirten Başbakan Yardımcısı, "Sayın genel başkan yardımcımızın yaptığı açıklama da çok çarpıtıldı. Ben ne dediğine baktım ne demiş acaba diye; korkarım ki tek başına iktidar olmazsa seçim tartışmaları başlar, milletin derdi seçim değil geçim diyor. Burada tekrar seçim olmasını istiyoruz diye bir değerlendirme yok" diye konuşuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler