Nusaybin'i sel vurdu

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde aşırı yağmur yağışının neden olduğu sel yüzünden, İpek Yolu'nda kontroldan çıkan TIR ile kamyon şarampoli devrildi. TIR sürücüsü yaşamını yitirirken, kamyonetteki 6 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 10:52
Abone Ol google-news


Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış sulama kanallarının taşmasına ve sel baskınlarına neden oldu. Uluslararası İpek Yolu'nu sel sularının basması nedeniyle trafik kazaları meydana geldi. Sel sularının kapladığı İpek Yolu'nda 33 yaşındaki Seyithan Aşkın'ın kullandığı demir yüklü 73 DT 457 plakalı TIR ile Ziver Aykut yönetimindeki 47 NH 756 plakalı kamyonet, sürücülerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazalarda TIR sürücüsü Seyithan Aşkın, olay yerinde hayatını kaybetti. Şarampole yuvarlanan kamyonette bulunan ve yaralanan 6 kişi de mahsur kaldı. Mahsur kalanları Nusaybin İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sel sularının bastığı ve kazalar nedeniyle İpek Yolu yaklaşık 4 saat ulaşıma kapalı kaldı.

Aşırı yağmur yağışı Nusaybin'in Girmeli Mahallesi'nde de su baskınlarına neden oldu. Bir çok ev ve işyerleri sular altında kalırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ahırlarda mahsur kalan hayvanlarda vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Sel sularını temizlemek için itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler