Kimliği belirlenen IŞİD'çi: Yakında hepsinin kafasını keseceğiz

Diyarbakır'da geçen pazartesi günü düzenlenen IŞİD operasyonunda öldürülen 7 örgüt üyesinden kimliği belirlenen Veysel Argunağa’nın, terör örgütüne yaşadığı Almanya’nın Bremen kentinden katıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 13:55
Abone Ol google-news

"YAKINDA HEPSİNİN KAFASINI KESECEĞİZ"
 
Merkez Kayapınar İlçesi’nde 2 polisin şehit olduğu IŞİD’in hücre evlerine düzenlenen operasyonda öldürülen 7 kişi ve gözaltına alınan 15 şüpheliyle ilgili soruşturma sürdürülürken, öldürülen kimliği tespit edilen Bingöl nüfusuna kayıtlı Veysel Argunağa’nın yaşadığı Almanya’nın bremen kentinden IŞİD’e katıldığı ortaya çıktı. Facebook hesabında IŞİD ile ilgili paylaşımlarda bulunan ve yorumlar yapan Argunağa’nın paylaşımlarından, ailesinin karşı çıkmasına rağmen IŞİD’e katıldığı ve yakınlarının IŞİD’e katılmasına tepkiler gösterdiği ortaya çıktı.
 
Veysel Argunağa bir paylaşımında, "Cihan abla, yakında hepsinin kafasını keseceğiz, o kansızların RABBI kim ne için savaşıyorlar toprak için mi, hepsini cehenneme göndereceğiz inşallah. Uyanın artık ALLAH azze ve celle diyor ki, eğer mumin iseniz yalnız benden korkun, dinsizlerden değil" diye yorum yaptı.

"DİNİMİZİ YAŞAYAMADIĞIMIZ İÇİN BÖYLE OLDU"
 
Veysel Argunağa, yakınlarının anne ve babasının rızasını almadan IŞİD’e katıldığı tepkileri üzerine ise yorumlarında, "Anne baba ya bakacak kimse varken, anne babanın sözüne bakılmaz. Şeriatta hüküm böyledir durumları. Dinimizi yaşayamadığımız için böyle oldu, eğer zamanında dinimizi bize dayatılana göre değil de İslam’a göre yasasaydık böyle olmazdı" diye yanıtladı.
 
Paylaşımlarına göre Ağustos 2013’te IŞİD’e katıldığı görülen ve Mart 2015 tarihine kadar Facebook sayfasını kullanan Veysel Argunağa’nın kendisinin terör örgütüne katılmasına tepki gösterip "Seni gönderenler niye seninle beraber değil" diyen yakınlarının eleştirilerine şöyle yanıt verdi:
 
"Beni kimse göndermedi, ben kendi irademle geldim. Bir hayatınıza bakın ben mi uşağım yoksa sizler mi? Ben RABBIM den başkasından korkmuyorum ve ondan başkasına kulluk etmiyorum. Peki siz hayatınıza baktınız mı hiç, neleri kimler için yapıyorsunuz. KURAN- I Kerimdeki ayetler net ve açıktır. İsteyen amel eder böyle benim gibi kavmiyle uzaklaşır rabbi için. İsteyen de azıcık dünya menfaati için bu dünyada kavmiyle ya da başkasıyla hoşnuttur dini için uzaklaşmak. ALLAH hepinize hidayet nasip etsin gafletten uyanın ey insanlar!!!!!!! KUL."
 
ÖLEN 2 IŞİD ÜYESİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ
 
Diyarbakır’da gerçekleştirilen ve 7 IŞİD’linin öldürüldüğü, 15 kişinin gözaltına alındığı ve 2 polis memurunun şehit olduğu hücre evi baskını ile ilgili soruşturma sürüyor. Çatışmada öldürülenlerden 5 kişinin kimliği tespit edilirken, 2 kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor.
 
Gözaltında bulunanların gözaltı süresi uzatılırken, soruşturmada öldürülen ve gözaltına alınanların iletişim kayıtlarının incelendiği ve söz konusu kişilerin Suruç, Diyarbakır ve Ankara’da patlatılan bombalar ile ilişkilerinin olup olmadığı araştırılıyor.
 
DİYARBAKIR SORUMLUSU N.T., İKİ KEZ BASIN TOPLANTISI YAPMIŞ
 
Diyarbakır’daki operasyonunda sağ olarak yakalanan ve IŞİD’in Diyarbakır sorumlusu olduğu iddia edilen N.T.’nin ise, Takva eğitim ve Okuma Salonu sözcüsü olarak 2013 ve 2014 yıllarında basın toplantısı düzenlediği ve emniyetin içlerine ajan sızdırdığını ve okuma salonlarına dinleme cihazları koyduğunu iddia ettiği ortaya çıktı.
 
N.T., 22 Kasım’da Güneydoğu gazeteciler Cemiyeti bahçesinde yapılan basın toplantısında, polisin İslami dernek ve STK’ların, hem de PKK’ya yakın olan grupların içerisine ajanlar yerleştirdiğini iddia ederek "Ajanlar üzerinden her iki tarafa da molotof, ses bombası, el yapımı bombalar yine polis tarafından devletin imkanları kullanılarak hazırlatıldı ve iki tarafa da verildi. Burada İslami kesim ile PKK karşı karşıya getirilmek istendi."
 
Gözaltındaki N.T.’nin 27 Şubat 2014 tarihte ise Takva Eğitim ve Okuma Salonu’nda yaptıkları basın toplantısında, okuma salonlarına polisin dinleme cihazlarını koyduğunu iddia etmiş ve dinleme cihazı olduklarını belirttikleri bazı cihazları basın mensuplarına göstermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler