Silvan'da gözaltına alınan İtalyan gazeteciler ve tercüman serbest

Silvan'da gözaltına alınan İtalyan gazeteciler Davide Grasso ve Lorenzo Avellino ile çevirmenleri Narin Çapan serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 18:37
Abone Ol google-news

Silvan İlçesi'nde bir süre sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine neden olan terör olayları ve bunlara karşı düzenlenen operasyonların ardından gelişmeleri takip etmek için gelen 2 İtalyan gazeteci ile onlara eşlik eden tercüman Narin Çapan, Gazi Caddesi üzerinde dolaştıkları sırada, Hükümet Konağı önünde polis ekipleri tarafından durduruldu. Polislerle bir süre sohbet eden İtalyan gazeteciler ile tercüman Çapan, sivil polisler eşliğinde Merkez Karakolu'na götürüldü.

Gözaltına alınan İtalyan gazeteciler ile tercüman Narin Çapan, Silvan Devlet Hastanesi acil servisinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne (TEM) götürüldü. Gazeteciler ve tercüman Narin Çapan, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu arada; 18 Ekim tarihinde sokağa çıkma yasağının ilanından sonra çıkan çatışmalarda, evinin önündeyken yaralandığı iddia edilen Serdar Yanık, Batman Bölge Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavisi tamamlanan Yanık'ın da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ndeki sorgusunun ardından Silvan Adliyesi'ne sevk Yanık, savcılıktaki sorgusunun ardından, tutuklanmak üzere sevkedildiği nöbetçi mahkeme tarafından, 'Örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler