Erdoğan: 1 Kasım'ın sonucu ne olursa olsun devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme ilşkin soruları yanıtlıyor.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 21:58
Abone Ol google-news



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme ilşkin soruları yanıtlıyor. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Yola çıktığımda farkı bir cumhurbaşkanı olacağım demiştim. Bildiğiniz gibi bu makamlara vatandaşlarımız daha önce çıkamamıştır. Bir dönem başörtüsünden dolayı çıkamadılar. Zaman olmuş kılığından kıyafetinden engellemeler olmuş. Sakalına bıyığına takılmışlar. Bu ülkede milletvekilleri eşleriyle Cumhurbaşkanlığı'na çıkmaz durumdaydı. Biz de başbakan olarak çıkamamıştık. Bu yıl çok daha farklı gidiyoruz. 81 vilayetten bini aşkın vatandaşı davet ettik. Çok mutlu oldular. Hepsi de memnuniyetlerini dile getirdiler. Son dönemlerde çok farklı ekstra olaylar oldu. Biz onları da davet ettik. Denizde boğulmak üzereyken bir bebeği balıkçı kardeşlerimiz kurtarmıştı. O balıkçı kardeşlerimizi de davet ettik. Yarınki tören alışılmışın tamamen dışında sivil bir tören olacak. 

"1 KASIM'IN SONUCU NE OLURSA OLSUN DEVAM EDECEK"


Milleti aldatmaya gerek yok. Terörle mücadele öyle kısa süreli bir mücadele değil. Bu yapının içerdeki destekleri var dışarıdaki destekleri var. Biz şu anda batı destekli bir terörle mücadele ediyoruz. Bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam edecektir. Bazıları bunu 1 Kasım'a endeksliyorlar. 1 Kasım'ın sonucu ne olursa olsun bu operasyonlar devam edecektir. Karşı taraf barış diyor. Ne barışı? Bunların barışla bir alakası yok. Şu anda tehditler başladı. 

PKK olsun DAEŞ olsun bu operasyonlar devam edecek. Rehavet olursa pazargünü yapılacak seçimler etkilenir. Ankara'daki olayla ilgili savcılık bir açıklama yaptı. Hepsinde hedef aynı, garda da aynı. Biz bir şey söylüyoruz: Terör çeşidi ne olursa olsun karşıyız. Biz Batı gibi "Senin terörün iyi bizimki kötü demiyoruz."  Batı PYD'yi terör örgütü olarak bile kabul etmiyor. Böyle bir saçmalık olur mu? Bunun içinde bini aşkın PKK'lı terörist var. İkili görüşmelerimizde bunları A'dan Z'ye hepsini anlatıyoruz. Alınan bir netice maalesef yok. Ülkelerinde bunları sürdürmeye devam ediyorlar.  

"HAVA HAREKATI YAPILDI"

Geçenlerde Fırat'ı geçmek istediler. Askerimiz hava harekatıyla işi bitirdi. Bu bir uyarıdır. Biz Türkiye olarak kimseye sormayız. Teklabyat'ı PYD kalkıp kanton ilan etti. Bu kadar kolay mı bu? Bu anlayış böyle devam edecekse bunun gerekeni yapılır, yapılacaktır. Kuzey Irak'ta yaşananı biz Kuzey Suriye'de yaşamak istemiyoruz.  

"KAMPANYALARINI SAYIN OBAMA'NIN EKİBİ YAPIYOR"

Bu seçimlerde bu malum partinin kampanyasını sayın Obama'nın kampanyasını yapan ekip yapıyor. Bu ekiple bunlar İstanbul'da bir araya geldi. Bunların yanında bazı medya grupları yer aldı. Bunların adını şimdi söylememe gerek yok. Malum partiyle terör örgütünün ilişkisinin olmadı tam tersine düşman olduklarını söyleme noktasına geldiler. Bazıları diyor ki "adam barış diyor, siz nasıl cevap vermiyorsunuz." Batı'da barış diyen kişi 6-7-8 Ekim'de savaş diyen kişi değil mi? O kampanyayı yürüten ekip diyor ki "yalanı, iftirayı sürekli kullanın."  Üst akıl söylüyor bunları. 

"KANAAT ÖNDERLERİYLE GÖRÜŞTÜM"

Birebir görüşme yaptıklarım oldu. Gelen kanaat önderleri, belli bir aşiretin başı olduğu halde  160 bin lira haraç verdiğini söylüyor. Geliyorlar esnafa diyorlar ki  "30'ar bin vereceksiniz." Bunların mali kaynakları bu. Seçim kampanyalarını takip eden batılılar işin bu boyutunu hiç görmüyor. İnsan hayatı var burda, sen bunları soruşturuyor musun? Batının gönderdiği tiplerin hepsinin ön kabulleri var. Bu ön kabullerin hiçbirisi bizim ülkemizd sökmeyecek. 

YERLİ VE MİLLİ AÇIKLAMASI

Şunu bir defa çok açık ve net ortaya koyalım, bu iki kavramın karşılığı bağımlı olmaktır. Siz bütün savunma sanayinizi kendiniz ürettiğiniz zaman yerli ve milli olursunuz. Şu anda atak Helikopter'ini kendimiz üretiyoruz. Yerli otomobili de kendimiz üretiyoruz. Çalışmalar devam ediyor. İnsansız hava aracımızı da kendimiz üretiyoruz, aynı şey tanklarda da var. Bunlar eskiden bizim için hep ithaldi. Nedir o zaman millilik, bunu ben kendim üretiyorsam bunun adı milliliktir. Tamamen dışa bağlı bir anlayış değil. Bu konudaki çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşte yerlilik ve millilik bu. Bunu dışarıdaki hazmetmez. Dışarıdakilerin içerideki bağları var bunlar da hazmetmez. 

DIŞ POLİTİKA

Türkiye'yi bütün dünyayla çatışan bir ülke olarak değerlendirmek çok çok yanlış olur. Bizim şu anda Rusya'yla böyle bir durumumuz söz konusu olamaz. Rusya, Türkiye gibi bir ülkeyi elinden kaçıramaz. Rusya'ya herkes ambargo uygulamıştır. Biz uygulamadık. Ben sayın Putin'in yüzüne de öyledim, "Suriye konusundaki tutumunuz yanlıştır" dedim. Suriye'de Esed’in içinde olduğu bir projeyle barış olmaz. Bir defa 360 bin kişinin ölümüne sebep olan biriyle bir süreç yürümez, bunu sayın Putin'e söyledim. İran'ın da bazı tutumlarından rahatsızız. Türkiye olarak yanlış kimden gelirse gelsin bunu söyleriz. Batı'ya müşterek çalışma içiğn uyarımızı yaptık. Mülteciler konusunda AFAF tedbirlerini kötü senaryoya göre alıyor. 

İPEK-KOZA GRUBU'NA KAYYUM ATANMASI


Bu bir yargı süreci. Bu sürecin içerisinde yargı, ben inanıyorum ki elinden geleni yapacaktır. Acaba yargı, neden kayyum tayin etti bunun üzerinde düşünülmesi lazım. Neden yurt dışına kaçıyorsun kaçma. Temenni ediyorum ki Türk yargısı en doğru kararı verecektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler