Uçağı Erzurum'da unuttular

Van depremi sonrası Türkiye'ye yardım getiren Gürcistan uçağı, Erzurum Havalimanı'nda kaza geçirmişti. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen uçak halen Erzurum'da.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 12:23
Abone Ol google-news



Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen  7,2 büyüklüğündeki deprem ardından yardım amaçlı olarak depremzedelere çadır getiren Gürcistan uçağı, 30 Ekim gecesi Erzurum Havalimanı’na indi. Kargosunu boşaltan uçak, parka alındı. Bu sırada piste inen ve depremzedeler için 31 tonluk gıda malzemesi taşıyan Kırgızistan uçağının kanadı, Gürcistan uçağının pilot kabinine çarptı ve kokpitte büyük hasar oluşturdu. Kazadan sonra Kırgızistan’a ait kargo uçağı da havalimanının park bölümüne çekildi.



 Kazayla ilgili olarak Türkiye, Gürcistan ve Kırgızistan’dan gelen teknik ekip, inceleme yaptı. Uçaklarda meydana gelen hasarlar sigorta şirketleri tarafından tespit edildi. Kazadan yaklaşık 1 ay sonra Kırgızistan uçağının kırılan kanadı onarıldı ve bu uçak ülkesine götürüldü. Ancak, kokpit bölümünde büyük hasar oluşan ve hasarlı bölümün üzeri branda ile örtülen Gürcistan uçağı o günden bu yana Erzurum Havalimanı’nda bekletiliyor. Yetkililer, Gürcistan uçağının sigorta işlemlerinin bitmediğini belirtirken şu bilgileri verdi:

"Yardım amaçlı gelen uçaktan herhangi bir iniş kalkış ya da park için para alınmıyor. Gürcistan, Erzurum’daki uçağı unuttu. Apronu işgal ediyor. Şimdilik sigorta işlemlerinin bitmesini beklemekten başka çare yok."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler