Gazetecilere Özgürlük Platformu’ndan birlik ve dayanışma çağrısı

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Koza İpek Grubu bünyesindeki medya organlarına yönelik polis baskını ile el koymayı kınadı.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 17:12
Abone Ol google-news



İktidar baskılarına karşı dik durma çağrısı yapılan açıklamada, “Dün Ergenekon, Oda TV, KCK davalarında ne dediysek bugün eski hesaplaşmaları bir kenara bırakarak Kanaltürk'ü, Bugün'ü, Zaman'ı, Samanyolunu savunmak zorundayız” denildi.

GÖP Dönem Sözcüsü ve TGS Genel Başkanı Uğur GÜÇ imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “AKP iktidarı seçime günler kala muhalif bütün sesleri susturmakta kararlı. İşsizlik ve ölüm tehditleri, sansürler, saldırılar sonrasında basını susturabilmek için yeni yöntemler geliştiriyor. AKP son olarak Kanaltürk ve Bugün TV'yi Polis gücüyle işgal ederek kayyumlar atayıp "el koyarak" basına karşı sürdürdüğü operasyonları yeni bir boyuta taşıdı. AKP hükümeti, Cumhurbaşkanı'nın güdülemesiyle el koyma, tehdit ve cezalarla kendisine muhalif gördüğü tüm basın kuruluşlarını susturmak istemektedir. Biz gazetecilik meslek örgütleri iktidarın baskıları karşısında susmayıp basın ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. 1 Kasım'dan sonra medyanın üzerindeki baskıların sonlanmayacağını da biliyoruz. Seçim sonunda ortaya çıkacak siyasi tablonun değişmeyeceğini de görüyoruz. Dün Ergenekon, Oda TV, KCK davalarında ne dediysek bugün eski hesaplaşmaları bir kenara bırakarak Kanaltürk'ü, Bugün'ü, Zaman'ı, Samanyolunu savunmak zorundayız. Biz meslektaşlarımızın yanında olmaya, basın ve ifade özgürlüğünü savunmaya, iktidar baskıları karşısında dik durmaya devam ediyoruz. Dayanışmayı büyüterek basın özgürlüğü mücadelemizi yükseltiyoruz, susmuyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler