Mahkumun kolunu kırıp dava açtılar!

Göz muayanesi için gittiği hastaneden 'çift kelepçe' uygulamasını reddedince kolu kırılarak dönen Erdal Berk'e hapishane yönetimi soruşturma, savcılık da dava açtı.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 10:27
Abone Ol google-news

Göz muayenesi için doktora gittiği hastaneden kolu kırılarak dönen mahkum Erdal Berk’e, hem hapishane yönetimi hem de savcılık soruşturma açtı. İzmir Kırıklar Cezaevi’nden götürüldüğü Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde “çift kelepçe” uygulamasını reddettiği için jandarma tarafından kolu kırılan Berk’in avukatları, “Mahkumlar hem dayak yiyorlar, hem de sağlık haklarından mahrum kalıyorlar. Üstüne bir de cezai soruştrumlara maruz kalıyorlar” dedi.

Disiplin soruşturması açan hapishane yönetimi, Berk’i “güvenliği zaafiyete düşürecek davranışta bulunmakla” suçluyor. Soruşturmanın sonucunda Berk’in “hücre cezası” alma olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor. Daha önce çift kelepçe uygulaması nedeniyle muayeneyi reddeden Fikret Kara adlı mahkuma da soruşturma açılmış ve hücre cezası verilmişti.

Hapishane yönetiminin yanı sıra İzmir Cumhuriyet Savcılığı da kolu kırılan mahkum Berk’in peşine düştü. Savcılık,“memura mukavemet” suçlamasıyla Berk’in cezalandırılmasını istiyor. Mahkumların avukatlarından Dinçer Çalım, “Berk hakkında cezaevi idari, savcılık cezai soruşturma yürütüyor. İdari soruşturmanın sonucunda hücre cezası gelebilir, ancak savcılığı açtığı davada müvekkilimiz 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Müvekkillerimiz hem dayak yiyorlar, kolları kırılıyor, hem de sağlık haklarından mahrum kalıyorlar. Üstüne bir de cezai soruşturmalara maruz kalıyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bizim de müvekkilimizin kolunu kıran jandarma hakkında şikayetimiz var, ancak kamu görevlileri hakkındaki işlemler ağırdan alınıyor. Kol kırılma olayından sonra çift kelepçe uygulamasında biraz daha özenli davranıyorlar, ama vazgeçmiş değiller” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon