Ataşehir Belediyesi önündeki silahlı kavgaya mühebbet istemi

Ataşehir Belediyesi önünde amca çocukları arasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin soruşturma tamamlandı.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 14:58
Abone Ol google-news

<video:343238>

Ataşehir Belediyesi önünde amca çocukları arasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, olaya karışan 5 kişiden 2 tutuklu hakkında "Kasten öldürme" suçundan müebbet, 3 kişi hakkında ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

ARAZİ VE PARA MESELESİ...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleşen olayın aynı soyada mensup akrabalar arasında Ataşehir Belediye Başkanlığı önünde çıktığı belirtildi.

İddianamede akrabalar arasındaki sorunun, karşı tarafın Yunus Aslan (28)'dan 250 bin lira istemesi ve Aslan'ın memlekette bulunan araziyi yine karşı ailenin istemediği kişilere sattığı için kaynaklandığı ifade edildi.

2 KİŞİ İÇİN MÜEBBET, 3 KİŞİ İÇİN 30'AR YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Olay günü ölen Yunus Aslan ile kardeşi Hafi Aslan'ın birlikte Ataşehir Belediye Başkanlığına yürüttükleri inşaat faaliyetlerinin işlemleri için belediyeye gittikleri belirtilen iddianamede, aynı şekilde inşaat işleri ile uğraşan diğer grupla karşılaşmaları ile aralarında var olan gerginliğin kavgaya dönüştüğü kaydedildi. Tarafların birbirine bıçak, sopa ve silahlarla saldırarak bir çatışmanın yaşandığı ifade edilen iddianamede olayda birçok kişinin yaralanıp Yunus Aslan'ın ise akrabası olan Hakan ve Halis Aslan tarafından öldürüldüğünü belirtti. 2 şüpheli hakkında "Kasten öldürme" suçundan müebbet, 3 kişi hakkında ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ataşehir Belediyesi önünde geçtiğimiz Ağustos ayında husumetli akrabalar arasındaki arazi tartışması silahlı kavgaya dönüşmüş, bir kişinin ölüp 4 kişinin de yaralandığı olaya ilişkin Ataşehir Belediyesi ise yazılı açıklama yaparak olayın belediye ile hiçbir ilgisi olmadığını kaydetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler