Amerika'dan 'Obama ekibi' yalanlaması

ABD Büyükelçiliği, Star Gazetesi’nde yer alan "HDP’nin seçim kampanyasına ilişkin" haberi, "Ahlaktan yoksun" sözleriyle yalanladı.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 15:14
Abone Ol google-news

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğ’nden yapılan yazılı açıklamada, “Star gazetesinde bugün (30 Ekim 2015) yayımlanan, HDP’nin seçim kampanyası stratejisinin ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen bir toplantıda belirlendiğine dair iddia gerçek dışıdır. Söz konusu gazetenin, ABD’nin Türk hükümetine karşı veya Türkiye’deki seçimlerin sonuçlarını etkilemeye yönelik bir komplo içerisinde olduğuna ilişkin iması da aleni bir yalandır.” ifadesine yer verildi.

AYŞE YILDIRIM YAZDI: ERDOĞAN İSTİHBARATI KİMDEN ALIYOR?

‘STAR GAZETESİNİN GERÇEK DIŞI İDDİALARI AHLAKTAN YOKSUN’

ABD hükümeti ile Türkiye’deki herhangi bir siyasi parti arasında hiçbir koordinasyon bulunmadığının altı çizilen açıklama şu şekilde devam ediyor:

“ABD, Türk halkı tarafından demokratik yöntemlerle seçilen temsilcilerin oluşturduğu tüm hükümetler ile birlikte çalışmaktadır. Star gazetesi, düzmece haberinde, kendisine rakip medya kuruluşlarının da bu hayal ürünü senaryonun bir parçası olduğunu iddia etmektedir. Ne yazık ki, gerek Türkiye’deki ABD diplomatik misyonu, gerekse bağımsız medya kuruluşları yakın geçmişte aşırılıkçı şiddetin hedefi olmuşlardır. Bu bağlamda, Star gazetesinin gerçek dışı iddiaları özellikle ahlaktan yoksun olup, potansiyel olarak tehlikelidir.

BUGÜN YAYIMLANAN HABER SADECE YALANLAR VE KARANLIK İMALARDAN İBARET

ABD, basın ve ifade özgürlüğünü, uydurma haberler ve gerçek dışı iddialar yayımlama özgürlüğünü dahi içine alacak şekilde, güçlü bir biçimde desteklemektedir. Öte yandan, bugün yayımlanan haberin sadece yalanlar ve karanlık imalardan ibaret olduğu ve ABD’nin, her zaman olduğu gibi Türkiye’nin kararlı bir müttefiki ve Türk halkının dostu olmayı sürdürdüğü, Star gazetesi okuyucularına aktarılmalıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler