Canlı bombanın Yeşil Kartı da var!

Canlı bombalarla ilgili güvenlik zafiyetleri devam ediyor. IŞİD’ci Savaş Yıldız (Hamza Tonbak) gelir testi yaptırarak devletten Yeşil Kart almış!

Yayınlanma: 31.10.2015 - 11:25
Abone Ol google-news

Ankara Katliamı’nın ardından canlı bomba şüphesiyle aranan ve Hamza Tonbak adına düzenlenmiş kimliği bulunan IŞİD’ci Savaş Yıldız’ın Yeşil Kart’a sahip olduğu ortaya çıktı. Devletin yoksul yurttaşlara yardım amacıyla çıkarttığı Yeşil Kart’a sahip olan IŞİD’ci Savaş Yıldız’ın bu kartı alabilmesi için gelir testi yaptırması gerekiyor. Gelir testi yaptırmayan kişilerin Yeşil Kartı güncel olarak kullanılmıyor. BirGün’ün ulaştığı bilgilere göre IŞİD militanı olduğu Emniyet verilerince sabit olan Savaş Yıldız’ın bu yıl içerisinde bu testi yaptırdığı ve Yeşil Kartı aldığı anlaşılıyor. Adana nüfusuna kayıtlı 1983 doğumlu olan Savaş Yıldız, Emniyet’in yaklaşık 1 hafta önce kamuoyuyla paylaştığı bilgilere göre Hamza Tonbak sahte kimliğini kullandığı biliniyor.

Birgün'den CAN UĞUR'un haberine göre; Yeşil Kart sahiplerinin gelir testi için son tarih olan 30.09.2015 tarihine kadar gelir bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Bu tarihe kadar tüm sağlık sunucularına konuyla ilgili bilgi veriliyor. Şimdi canlı bombanın aranırken gelir testi yaptırıp yaptırmadığı merak konusu.

O İLAÇLAR...

‘Canlı bomba eylemi yapacakları şüphesiyle Emniyet tarafından gerçek isimleri ve sahte kimlikleriyle kamuoyuyla paylaşılan 4 isimden birisi olan Hamza Tonbak kimliği ile bugün bir eczaneden işlem yapıldığı ortaya çıktı. Canlı bomba şüphelisi Savaş Yıldız’ın kullandığı Hamza Tonbak isimli (40441287370 TC nolu) sahte kimlikle bugün bir eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol isimli ilaçlar alındı.’

KADIN CANLI BOMBA...
Kırgızistan vatandaşı Walentina Slobodanjanjuk’un kod adı olan Yıldız Bozkurt ismiyle 7 Mayıs 2015 ile 17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Türkiye’den ilaçlar alındı. Alınan ilaçlar arasında ‘Farhex Gargara, Asemax, Dexofen, Theraflu, Aklovir gibi ilaçlar bulunuyor.’

Emniyet’in canlı bomba oldukları şüphesiyle aradığı 4 IŞİD’ciden birisi olan Savaş Yıldız’ın kullandığı Hamza Tonbak ismiyle 24 Ekim’de ilaçların satın alındığını ortaya çıkarmamızın ardından Hamza Tonbak adına bu tarihlerde alınan ilaçlar SGK sisteminden çıkartıldı. BirGün’ün ulaştığı bilgilere göre Hamza Tonbak adına ilaç sorgulaması yapıldığında Ekim ayında Tonbak adına alındığını daha önce belgelediğimiz Amoklavin, Zero-P ve Gripamol ilaçlarının sistemde yer almadığı görülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler