Umut faciası: 3'ü çocuk 4 ölü

Ege Denizi'nde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyenlerin bulunduğu 3 botun batması sonucu, ilk belirlemelere göre 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 31.10.2015 - 22:42
Abone Ol google-news



Bölgedeki bir yük gemisinin mürettebatı ile Sahil güvenlik ekiplerince 100'ün üzerinde kişi kurtarıldı.

Ege Denizi'ne açılan, çoğu Afganistan uyruklu kaçakları taşıyan 3 şişme bot, Midilli Adası açıklarında olumsuz hava koşulları nedeniyle battı.

Bölgeden geçen yük gemisinin mürettebatının fark ettiği olay, sahil güvenlik ekiplerine bildirildi. Ekiplerin bölgeye gelişi sırasında, mürettebat tarafından aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 100'ün üzerinde kişi kurtarılarak gemiye alındı.

Bu sırada bölgeye ulaşan sahil güvenlik botundaki ekipler, bir çocuk ve bir kadının cesedine ulaşırken, 7 kişiyi de kurtardı.

Yük gemisinden yapılan çağrı üzerine bölgeye gelen sahil güvenlik helikopterindeki ekip, denizden kurtarılan bir çocuğu, Balıkesir'in Edremit ilçesine ulaştırdı.

Mürettebatın ikinci yardım çağrısıyla tekrar gemiye giden helikopter ekibi, yaşları 4 ile 6 arasında değişen, durumları ağır 5 çocuğu daha alarak Edremit'e getirdi. Çocuklardan 2'sinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Diğer çocuklar, ilçedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Sahil güvenlik botundaki cesetler ile kurtarılanlar, kuvvetli rüzgar nedeniyle balıkçı teknesine aktarıldı. Tekne, rüzgardan dolayı güçlükle Sivrice Limanı'na yaşanabildi.

Yük gemisindeki kaçaklar ise uygun bir limanda karaya çıkarılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler