Esenyurt’ta kütüğü silinen 100 kişi oy kullanamadı

Esenyurt’ta bulunan Turgut Özal Mahallesi’nde seçmen kütükleri silinen yaklaşık 100 kişinin oy kullanamadığı ortaya çıktı. Mahalle muhtarından sonuç alamayan mağdur seçmenler, YSK İlçe Seçim Kurulu'na gittiklerinde ise yapılacak bir şey yok diyerek geri çevrildi.

Yayınlanma: 01.11.2015 - 19:37
Abone Ol google-news



Türkiye genelinde yapılan 26. dönem milletvekili seçim sonuçları sona erdi. Ülke genelinde oy sayım işlemeleri devam ediyor. Seçmen kütüğünde isimleri olamayan vatandaşlar ise sandık başına gittiğinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. Esenyurt Turgut Özal Mahallesi’nde bir okulda 100 seçmen listede adını bulamadı. Mağdur olan seçmenlerden Hediye Akbaş Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde ailecek oy kullandıklarını ancak bu seçimlerde oy kullanamadıklarını ifade etti.

Esenyurt’ta bulunan Ali Kul Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne ailecek oy kullanmak için gittiklerinde isimlerinin sistemde çıkmadığını dile getiren Akbaş, “Sorunun nedenini öğrenmek için muhtara gittik. Muhtar da bize ‘bugün gelen yüzüncü kişisiniz. Herkesin şikâyeti aynı, kimsenin burada kütüğü gözükmüyor’ diye cevap verdi. Muhtarın zaten elinde uzun bir liste vardı. ‘Yüksek Seçim Kurulu’na gidin itirazda bulunun’ dediler. Şu an Yüksek Seçim Kurulu’ndan da çıktık. ‘Yapabileceğimiz bir şey yok. Sizin kütüğünüz silinmiş’ dediler.” şeklinde konuştu.
Seçmen kağıtlarının dağıtılmadan iki ay önce kütüklerinin silindiğini öğrendiklerini anlatan Hediye Akbaş, şu anda Türkiye’nin hiçbir yerinde adreslerinin bulunmadığını kaydetti.

“BU NASIL BİR YANLIŞLIK”

Dört kişilik bir aile olduklarını ve hiç kimsenin oyunu kullanamadığını söyleyen Akbaş şunları söyledi: “Yapılacak bir şeyin olmadığını ifade ediyorlar. İtiraz da edemiyoruz. Nüfustan bizim kütüğümüzün neden silindiğini öğrenmemiz gerekiyormuş. Zaten saat 5 oldu. ‘Bir yanlışlık olduğundan dolayı silinmiş olabilir’ diyorlar. Bu nasıl bir yanlışlık... Yüz kişinin kütüğü silinmiş durumda. Neredeyse her sandıkta 20 kişinin isminin olmadığını kütüğünün silindiğini söylüyorlar. Oy kullanamadığım için çok üzgünüm.”

MUHTAR ÖZER: KÜTÜKLERİN SİLİNDİĞİ DOĞRU

Öte yandan Cihan’ın telefonla ulaştığı mahalle muhtarı Behzat Özer de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bugün mağdur olan seçmenlerin muhtarlığa gelerek şikâyette bulunduğunu ifade etti. Sorunun kendisinden kaynaklanmadığını belirterek Özer, yapacağı açıklamayla kimseyi zan altında bırakmak istemediği kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler