AKP'li sandık görevlisi, ikinci kez oy kullanmak isterken yakalandı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Karadon Mahallesindeki Ziya Gökalp İlkokulu’nda asil üye olduğu 1032 numaralı sandık kurulundaki görevine gitmeyen AKP'li Ertan Bozma’nın, başka bir sandıkta oy kullandıktan sonra kendi sandığında mükerrer oy kullanmak isterken görevliler tarafından fark edildiği öğrenildi. Sandık görevlileri bu durumu tutanak altına aldı.

Yayınlanma: 01.11.2015 - 20:12
Abone Ol google-news

Sandık Kurulu Başkanı Refik Karaduman ile üyeler Sevinç Akman, Aslıhan Dor, Kemal Kandemir, Berkan Köktürk, Hayrettin Dağlı imzalı tutanakta AKP'li asil üye Ertan Bozma’nın 1032 numaralı sandıkta sabah gelip görev almadığı, yerine AKP'li yedek üyenin de gelmediği öğrenildi. Bozma’nın saat 13.15’te görev almadığı söz konusu sandığa gelerek oy kullanmak istediği, sorulduğunda ise başka bir sandıkta oy kullanmadığını söylediği belirtildi.

Yapılan kontrolde aynı okuldaki ‘1031’ numaralı sandıkta Ertan Bozma’nın oy kullandığının saptandığı belirtilen tutanakta, şu görüşlere yer verildi: “Saat 13.15’te Ertan Bozma 1032 nolu sandığa gelerek oy kullanmak istediğini belirtmiştir. Kendisine başka sandıkta oy kullanıp kullanmadığı sorulduğunda kullanmadığını belirtmiştir. Bunun üzerine ne yapılacağı görüşmek üzere kendisi beklemeye alınmıştır. 5 dakika sonra Ertan Bozma’nın 1031 nolu sandıkta oy kullandığı, sandık başkanından öğrenilmiştir. Bunun üzerine Basma’nın 1032 numaralı sandıkta oy kullanmasına sandık kurulunun oy birliği ile izin verilmemiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler