Tonlarca portakalın altında ölüm kalım savaşı

ADANA'da portakal yüklü kamyon, düz yolda otomobilin üstüne devrildi. Tonlarca portakalın altında kalan otomobil sürücüsü 29 yaşındaki Sefa Kazan, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin çabasıyla kurtarıldı.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 16:07
Abone Ol google-news

<video:404635>

Kaza, öğle saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'nin D-400 Karayolu üzerinde Sakarya Mahallesi'nde meydana geldi. Narenciye bahçesinden toplanan portakalları Mersin'e götürmek için yola çıkan 02 KB 440 plakalı kamyon, yan yoldan çıkan öğrenci servis minibüsüne çarptı. Kontrolden çıkan kamyon, sağ şeritte ilerleyen Sefa Kazan yönetimindeki otomobilin üzerine devrildi. Kazayı görenler, otomobilin içinde sıkışan ve tonlarca portakalın altında kalan Kazan'ı kurtarmak için seferber oldu. Kamyonun kasasındaki sandıklarda bulunan portakallar, minibüsteki öğrenciler tarafından boşaltıldı.

OTOMOBİLİN TAVANINI KESTİLER

Kaza ihbarı üzerine de olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, Sefa Kazan'ı sıkıştığı otomobilden çıkarmak için yoğun bir çaba harcadı. Yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrasında, otomobilin tavanını kesen ekipler, Sefa Kazan'a ulaştı. Kazan'ın takılı olan emniyet kemerini kesen ekipler, ayakları kırılan yaralıyı kurtardı. Portakal dağının üzerindeki sedyeye yatırılan Kazan, vatandaşların da yardımı ile ambulansa taşındı.
Avukatın yanında çalıştığı belirtilen Sefa Kazan, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinden kaçan kamyon sürücüsünün yakalanması için ekipler çalışmasını sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon