50 öğrenci yemekten zehirlendi

MUĞLA'da taşımalı eğitim kapsamında çeşitli okullarda eğitim gören yaklaşık 50 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 05.11.2015 - 09:13
Abone Ol google-news

MUĞLA’da taşımalı eğitim kapsamında çeşitli okullarda eğitim gören yaklaşık 50 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
 
Ula ile Yatağan İlçesi’ndeki çeşitli ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrenciler, dün öğle saatlerinde patatesli köfte, pilav ve salatadan oluşan menüden yedikten sonra akşam evlerinde rahatsızlandı. Aileler yüksek ateş, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle çocuklarını kentteki hastanelere götürdü. Öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma ile Yatağan Devlet Hastaneleri’nde kan ve idrar tahlili yapılan 50 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Öğrenci velilerinden Kemal Çakmak, "Ortada bir ihmal söz konusu ise, araştırılması gerekiyor. Evlatlarımız perişan durumda. Yetkililer tarafından açıklama yapılsın. Kimse bize bir şey söylemiyor" dedi.
 
Ula Gölcük İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Esin Özcan ise, "Öğle yemeğinde patatesli köfte, salata ve pilav yedim. Midem bulanmaya başladı. Okul çıkışı eve gidince kusmaya başladım. İshal olunca hastaneye geldik ve serum taktılar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler