Antalya'ya abluka... 'Kırmızı bölge' ilan edildi

Antalya'nın Belek bölgesinde 15-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek G-20 Liderler Zirvesi nedeniyle hazırlıklar tamamlandı. Kentin Belek- Kadriye bölgesi 'kırmızı bölge' ilan edilirken, binlerce polise görev verildi.

Yayınlanma: 05.11.2015 - 11:12
Abone Ol google-news

Güvenlik nedeniyle olağanüstü tedbirlerin alındığı Antalya'da G-20 için 1400'ü trafik içi olmak üzere toplam 12 bin civarında polis görev alacak. Zirvenin yapılacağı Belek- Kadriye bölgesi ise 'kırmızı bölge' ilan edildi.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer, zirvenin yapılacağı kırmızı bölgeye eylemcilerin karadan, havadan ve denizden gidebileceği bir yol bırakmadıklarını açıkladı. Gencer, liderlerin katılacağı zirveyi protesto için Antalya'ya dünyanın değişik ülkelerinden 10 ile 30 bin civarında eylemcinin gelmesinin beklendiğini aktardı.

KENT MERKEZİNE KAMYON GİRİŞLERİNE SINIRLAMA

Güvenlikle ilgili bütün tedbirlerin Antalya Emniyet Müdürlüğü sorumluluğunda olduğunu açıklayan Gencer, G-20'de alınan trafik güvenliğiyle ilgili bilgi verdi. Gencer, zirve nedeniyle 9-19 Kasım tarihleri arasında il merkezine bütün yönlerden büyük araç trafiğinin yasaklandığını belirtti. 24.00 ile 06.00 saatleri arası hariç il merkezine büyük araç girişine müsaade edilmeyeceğini aktaran Gencer, “Şehirde bir yoğunluk yaratacağı için büyük araçların belirtilen saatler dışında trafikte olmaması uygun görüldü" dedi.

HER YOL AYRIMINDA EKİPLER GÖREV ALACAK

Antalya Havalimanı ile zirvenin yapılacağı Belek arasındaki mesafenin 27 bin 500 metre olduğunu anlatan Gencer, bu güzergahta 19 tane kontrolsüz, sekiz tane de ışıklı kavşak bulunduğunu söyledi. Bütün kavşaklarda trafik ekiplerinin görev alacağını anlatan Gencer, yolun güneyinde kalan yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşların ulaşımları için de alternatif çözümler getirdiklerini açıkladı.

Gencer, bölgede güvenlik nedeniyle 30'un üstende otelin kapatıldığını söyledi. Bu tesislerde sadece otellerin güvenlik görevlilerinin olduğunu anlatan Gencer, Belek tarafındaki insanların mağdur olmaması için Boğazkent istikametinden de burada yaşayan vatandaşlar için geçiş sağlanacağını söyledi. Gencer,. “Belek ve Kadriye içerisinde kırmızı bölgeye açılan noktalarda oturanlar var. Bu vatandaşlarımız güvenlik görevlilerimizin yardımıyla kırmızı alanın dışına çıkıp girebilecek. Bu bölgede girip çıkanların yanında mutlaka güvenlik elemanı olacak. Bu alan içinde münferit hareket edilemeyecek" dedi.

13 KASIM'DAN İTİBAREN LİDERLER BEKLENİYOR

13 Kasım'dan itibaren liderlerin Antalya'ya gelmeye başlayacağını aktaran Gencer, güvenlik gerekçesiyle geliş saatlerinin şu ana kadar netleşmediğini kaydetti. Gencer, “G-20 çok büyük bir organizasyon. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin liderlerini misafir edeceğiz. Haliyle alınan tedbirlerin en üst seviyede olması normal. Kadriye-Belek bölgesinden oluşan kırmızı alanın içerisi tamamen steril bölge. Bu bölgede kontrolsüz hiç kimse dolaşmayacak" dedi.

G-20 zirvesi nedeniyle değişik ülkelerden eylemcilerin de beklendiğini hatırlatan Gencer, "Bu eylemciler nereye kadar gidebilir" sorusuna, “Eylemcilerin o alana (kırmızı bölgeye) yaklaşabilmesi söz konusu değil. Ulaşabilecekleri herhangi bir yol yok. Eylemcileri nerede tespit edersek orada durduracağız" karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler