Silvan ve Dicle'den acı haber... 2 şehit

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Silvan İlçesi'nde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Çatışmada yaralanan polis şehit oldu.

Yayınlanma: 05.11.2015 - 11:15
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçen Salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, PKK'lilerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine PKK'lilerin uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışma çıktı.

Diyarbakır Valiliği, çatışmalarda Müslüm Tayyar'ın öldürüldüğünü açıkladı. Tayyar'ın, 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından arındığı belirtildi. Silvan'da dünkü çatışmalarda 20 yaşındaki Sertip Polat da öldü. Güvenlik güçleri Polat ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

1 POLİS ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonda PKK'lıların Kannas tüfekle açtığı ateşte özel harekat polis memuru Necmi Çakır ağır yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Çakır, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Şehit polis memurunun cenazesi Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderilecek.aldı.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Çatışmaların sürdüğü mahallelerde dün akşam yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, silahla vuruldu. Gezici'nin vurulduğunu gören halası 55 yaşındaki İsmet Gezici de gittiği olay yerinde çatışmanın ortasında kalarak silahla yaralandı. Yaralı Engin Gezici ile halası İsmet Gezici, Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Engin Gezici ile İsmet Gezici hayatlarını kaybetti.

Dicle kırsalında çatışma: 1 asker şehit

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi'nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK'ye yönelik Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüse Dağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıklayarak, bu bölgeleri de kapsayan bazı mahallelerde bugün saat 05.00'den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Bu sabah erken saatlerde PKK'lileri etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralı askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı astsubayın tedavisi ise sürüyor. Şehit uzman çavuş Beytullah Tercan'ın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Malatya'ya gönderilecek.

Çatışmalar sırasında 1 PKK'linin de öldürüldüğü belirtildi. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler