Atatürk Havalimanı'nda IŞİD alarmı... Yolcular şüphelendi

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda IŞİD alarmı yaşanıyor... Fas'tan gelen uçaktaki 41 kişi, "IŞİD'e katılacakları şüphesiyle" gözaltına alındı. Polis, söz konusu kişilerin cübbe ve sakallı olmadığını bunun da IŞİD'in yeni bir taktiği olabileceğini düşünüyor.

Yayınlanma: 06.11.2015 - 10:20
Abone Ol google-news

Çarşamba günü Fas'tan İstanbul'a gelen 45 kişiyi polis IŞİD terör örgütüne katılacağı şüphesiyle önce mülakata sonra gözaltına aldı. 41 kişiden 20'si dün sınır dışı edilirken kalan 21 kişi Atatürk Havalimanı Geliş Katı Arındırılmış Bölge'de bir odada gözaltında tutuluyor. Bu grubun da bugün Kazablanka'ya gönderileceği bildirildi. 4 kişinin ise Türkiye'ye girişine izin verildi.

G-20 zirvesi öncesi IŞİD operasyonu: 20 gözaltı

Sınır dışı edilmek için işlemleri devam eden 21 kişi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı Arındırılmış salonda bulunan bir odada bekletilirken, her hangi bir olumsuzluğa karşı çevik kuvvet polisinin takviye olarak geldiği ve kapıda nöbet tuttuğu öğrenildi.

Uzun süredir Avrupa ve özellikle Kuzey Afrika ülkelerinden gelen uçakların kapılarında, Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı profil analizi yapan polisler görev yapıyor.

IŞİD'DEN YENİ TAKTİK: MODERN GÖRÜNTÜ

İstanbul'a gelen Faslıların cübbe ve sakallı olmadıkları görüldü. Polis bu durumu IŞİD'in yeni taktiği olarak değerlendiriyor. Son dönemde artan operasyonlar sonrası Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmeye çalışan IŞİD üyelerinin yakalanmamak için cübbe, sarık ve sakal yerine modern giyimli olduğu belirtiliyor. Bu grubun da bu kapsamda ülkeye girmeye çalıştıkları belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler