Kırmızılı kadından sonra siyahlı adam!

Tartışılan HES projesi kapsamında İstanbul'da düzenlenen HES (Hidroelektrik santral) Fuarı protesto edildi. Polisin bir yurttaşın yüzünü hedef alarak biber gazı sıkması akıllara Gezi direnişinin sembolü haline gelen 'kırmızılı kadın'ı getirdi...

Yayınlanma: 13.02.2014 - 12:10
Abone Ol google-news

Yaşam alanlarını ve doğayı savunanlar uzun yıllardır vadilerde, dere başlarında, şehirlerde, şirket önlerinde eylem yapıyor, katliam projelerine karşı davalar açıyor, hükümetin ve holdinglerin talanına karşı direniyorlar... Vadilerdeki katliamı meşrulaşıran "Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı" İstanbul Yeşilköy Fuar Merkez'de toplanan gruplar tarafından protesto edildi.

Çevik kuvvet polisi gruba biber gazı sıkarak müdahale etti. Grup üyeleri de çevik kuvvete taş ve pet şişe atarak karşılık verdi. Olay sırasında yurttaşlardan birkaçı gözaltına alındı.

Polisten çevrecilere biber gazlı müdahale! - VİDEO

Çevreci derneklerin ve çok sayıda yurttaşın da katıldığı protesto eyleminde HES'e karşı pankart açan yurttaşlar yürüyüşe geçti. Yurttaşlar "HES yapma boşuna yıkacağız başına" sloganları atıyor... Fuara girmek için bariyerleri aşan eylemcilere polis gazla müdahale etti. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı "2'nci Barajlar Kongresi"ni protesto eden çevreci grup basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından dağılması beklenen grup fuar merkezine doğru harekete geçti. 

 

 

 

YURTDIŞI FİRMALARIN GAZINA GELMEYİN

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 2. Baraj ve HES Fuarının açılışını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'un su durumuyla ilgili açılışta yaptığı konuşmayı tekrarlayan Bakan Eroğlu,İstanbul'da barajların doluluk oranının yüzde 30'lar seviyesinden olduğunu belirterek,

 

 

 

 

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, DSİ Genel Müdürü, Müsteşarımızın katılımıyla bir değerlendirme yaptık, alınacak tedbirleri tamamen aldık. Merak etmeyin. Hatta Melen'den ikinci bir irsaliye hattı alınması kararını aldık. Şuanda o da hızla yapılıyor. Asya yakasında suyumuz çok. Avrupa yakasında susuzluk olmasın diye boğazın altından Sarayburnu ile Salacak arasına iki tane dev denizaltı borusu İSKİ tarafından döşendi. Alınabilecek bütün tedbirleri aldık. Biz İstanbul'u susuz bırakmak istemiyoruz. Susuz bırakmayız"diye kornuştu.

Yaşanan kuraklığın betonlaşmayla alakası olmadığını söyleyen Eroğlu, "1972-1973 yılında daha az yapı vardı ama o zamanki kuraklık daha büyüktü. Kuraklıkla yapılar arasında irtibat kurmak doğru değil"dedi. Son dönemde İstanbul'da sık sık su kesintisi olduğunu iddialarını reddeden Bakan Eroğlu, "Yazın su kesintisi olmayacak, sıkıntı olmayacak" diye konuştu. Eroğlu İstanbul'daki barajların depreme dayanıklı olduğunu da sözlerine ekledi.

GİDİN SOLAKLI'YA BAKIN...HESLER TÜRKİYE'DE ELEKTRİĞİN SİGORTASIDIR...

Uygun olmayan yerlere HES izni vermediklerini ve HES projelerini çok iyi denetlediklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Buna karşı çıkmak doğru değildir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler