Devir değişti, Ahmet Civelek de değişti!

“Casusluk ve yasadışı dinleme” iddialarına ilişkin emniyet eski müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da sanıkları arasında yer aldığı davada, iddianameyi kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Civelek’in, aynı zamanda Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak’ın dinlenilmesine karar verdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 09.11.2015 - 07:28
Abone Ol google-news

Şikâyetçi Ak’ın dosyasına Ak’ı dinleme kararına imza atan hakimin bakacak olması ilginç bir tablo ortaya çıkaracak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Okan Özsoy’un soruşturma sonunda hazırladığı 721 sayfalık iddianamede, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan emniyet eski müdürleri Demirhan ve Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 143 sanığın darbeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. Ayrıca, “resmi belgede sahtecilik”, “iftira”, “görevi kötüye kullanma”, “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “kişisel verilerin kaydedilmesi” ve “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” gibi suçlardan Yılmazer’in bin 924 yıla, Demirhan’ın 5 bin 735 yıla, 141 sanığın ise 35 yıldan 878 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Araştırmadan imza

Soruşturma aşamasında Balyoz, Ergenekon ve Poyrazköy davaları gibi birçok davaya bakan hâkimlerin İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından önlerine konan sahte isimli dinleme kararlarının altına araştırma yapmadan imza attıkları belirtilmişti. Bu hâkimlerden birinin de Beşiktaş Adliyesi’ndeki Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye hâkim olan, ardından da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başkan olarak atanan Civelek olduğu ortaya çıktı. Civelek’in dosyada şikâyetçi olarak yer alan Zonguldak Emniyet Müdürü Ak’ın dinlenmesine ilişkin talebe olumlu yanıt verdiği tespit edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler