Şehir merkezlerine yılın ilk karı geldi

Yozgat, Kars, Ardahan, Erzurum ve Kars ani başlayan yağışla birlikte karla kaplandı

Yayınlanma: 09.11.2015 - 20:42
Abone Ol google-news

Yozgat'ta mevsimin ilk kar yağışı başladı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı hava sıcaklığının ani düşüşüyle kar yağışına dönüştü ve yolların kayganlaşması sonucu 20 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Yozgat şehir merkezinde, aralıklarla gün boyu devam eden yağmur yağışı, akşam saatlerinde kar yağışına dönüştü. Şehir merkezinin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, bin 400 rakımlı Muslubelen yokuşunda kar temizleme çalışması yapıldı.



Şehir merkezinde kış lastiklerini taktırmayan sürücüler zor anlar yaşarken, yolların kayganlaşması nedeniyle Sivas Caddesi güzergahında 20 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 3 kişi hafif yaralandı.

Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Yıldızkent, Ardahan kent merkezleri, Erzincan'ın Kemah ve Kemaliye, Kars'ın Sarıkamış ilçeleri ile Büyük ve Küçük Ağrı Dağları, gece başlayan yağışla birlikte kar aldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, kar yağışı deniz seviyesinden 1700 metre yükseklikteki tüm yerleşim birimleri ile dağlarda görüldü. Hava sıcaklıkları, kar yağışı ile birlikte bu kentlerde 4 derece düştü. Gecenin en sıcaklığı Palandöken Dağında sıfırın altında 5.4 dereceye kadar düştü. Ardahan kent merkezinde gece etkili olan soğuk hava, ilerleyen saatlerde karyağışına neden oldu. Kent merkezi ve yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu. Sabah saatlerinde kar sürpriziyle karşılayan vatandaşlar, kışın erken geldiğini belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler