Artvin'de yağmur ve heyelan 3 can aldı

Borçka’da şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen sel ve heyelan 2 can aldı. 3 yaşındaki Zümra ikinci kattaki odasında çamur yığınının içinde can verdi. Hopa'da yol açmak için çalışma yapan İl Özel İdarasi çalışanlarından Osman Korkmaz, toprak altında kalarak hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 12.11.2015 - 00:10
Abone Ol google-news

Artvin’in Borçka ilçesinde etkili olan sel ve heyelan biri çocuk 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Borçka’da önceki gün sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman sağanak halinde yağan yağmur, akşam saatlerinde heyelana neden oldu. Yumuşayan toprak yüksek kesimlerden yağmur suyu ile birlikte Durmuş ailesinin yaşadığı 6 katlı binanın üzerine kaydı. Bu sırada ikinci kattaki odasında bulunan 3 yaşındaki Zümra Nur Durmuş, toprak ve çamur yığınları arasında kaldı. Yakınlarının müdahalesiyle kurtarılan Zümra Durmuş, hastaneye kaldırıldı. Talihsiz çocuk, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Borçka ilçesine bağlı İbrikli köyü Esentepe mahallesinde de aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelanda Kamil Kara yaşamını yitirdi. Murat Kaya ise yaralı olarak kurtarıldı.

Toprak altında kalan operatör hayatını kaybetti

Hopa'nın Kemalpaşa Beldesi Sarp Köyü Yolbaşı sınır karakoluna ulaşım sağlamak için iş makinesi ile çalışma yapan İl Özel İdaresi çalışanı operatör Osman Korkmaz, saat 19.00 sıralarında aniden oluşan heyelan nedeniyle toprak altında kaldı. Geçici işçi statüsünde çalıştığı öğrenilen Korkmaz'ın cesedi, AKUT ve AFAD ekiplerinin çalışması sonrasında toprak altından çıkartıldı. 30 yaşındaki Osman Korkmaz'ın kısa süre önce evlendiği öğrenildi.

Artvin'deki sel felaketinden kareler

Borçka’da 10 ayrı noktada sel ve heyelan meydana gelirken bölgede 3 ayrı HES inşaatı sürüyor. Çevreciler sel ve heyelanların en önemli nedenlerinden birinin HES’ler olduğunu vurguluyor. Hopa ilçesinde geçen ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde 8 kişi yaşamını yitirmişti. 1’i çocuk 3 kişi ise halen kayıp.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler