Manisa Valisi'nden hukuk dışı ayrımcı gerekçe

Manisa Valiliği, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı sonrasında İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'i görevden aldı. Valilik açıklamasında hukuka aykırı, ayrımcı ifadeler yer aldı.

Yayınlanma: 12.11.2015 - 12:58
Abone Ol google-news

Manisa'daki cemaat operasyonunda gözaltına alınan kadınlara kelepçe takıldı. Bu duruma başta Fethullah Gülen, ağır sözlerle yüklendi. Cemaate yakın isimler 'başörtülüye kelepçe takıldı' diye propaganda yapmaya başladı.

Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'başörtülü kadınlara kelepçe takan polisler için inceleme emri' verdi. Aradan bir saat geçmeden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, polisler için soruşturma açıldığını bildirdi. Ve hemen ardından da Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren görevden alındı.

Bu kez kelepçesiz götürüldüler

"TOPLUMDA ÇOK OLUMLU BİR İMAJLA ALGILANAN BAŞÖRTÜLÜ BAYANLAR..."

Manisa Valiliği açıklamasında hukuku ayaklar altına alan ifadeye yer verdi. Valilik, emniyet müdürünün görevden alınmasına gerekçe olarak "hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların" gibi ayrımcı bir ifadede bulundu.

Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Başörtülü kadınlara kelepçe takılması' olayının kasten mi, yoksa ihmal üzerine mi olduğu konusunda gerekli incelemelerin yapıldığı belirtildi. Valilik açıklamasında, hukuk ayaklar altına alınarak, "Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır" denildi.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler