Meteoroloji'den kuvvetli yağmur ve kar uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Yayınlanma: 12.11.2015 - 15:19
Abone Ol google-news

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞMUR VE KAR

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 15

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18

İzmir: Az bulutlu ve açık 22

Adana: Parçalı ve az bulutlu 24

Antalya: Az bulutlu ve açık 25

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 19


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler