Başına gaz fişeği atılan HDP'li Yüksekdağ: Halkı imha etmeye çalışıyorlar

Silvan'da sokağa çıkma yasağı 11 gündür devam ediyor. İlçeye gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile vekillerin de aralarında bulunduğu gruba polis müdahale etti. HDP'li Yüksekdağ'ın başına gaz fişeği isabet etti.

Yayınlanma: 12.11.2015 - 16:08
Abone Ol google-news

<video:415983>

Fotoğraf: Dicle Haber Ajansı

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Eş sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ve milletvekillerinden oluşan bir heyet, sokağa çıkma yasağının 11. gününe girdiği Silvan’a gitti. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelere yürümek isteyen HDP heyetine polis biber gazı ve TOMA’lardan basınçlı su sıkarak müdahale ettti. Yüksekdağ ıslanırken, Kürkçü biber gazı nedeniyle zor anlar yaşadı. İMC’ye konuşan Yüksekdağ, uyarı yapılmadan müdahale edildiğini belirterek, “Burada tam anlamıyla bir fütursuzluk ve vahşet var. Burada halkı tasfiye ve imha etmeye çalışıyorlar, başka hiçbir gerekçesi yok” dedi.

Polisin müdahalesi sırasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gazdan etkilenirken, üzeri de ıslandı.

Silvan'da Figen Yüksekdağ'a polis müdahalesi - VİDEO


Bazı vekiller yere düştü

Bu sırada atılan bir gaz fişeği kapsülünün Figen Yüksekdağ’a isabet ettiği belirtildi. Yaşananr abede sırasında bazı milletvekilleri de yere düştü. HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken polis müdürleriyle görüşme yaptı ancak polis mahallelere girişe izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine HDP’liler Silvan Belediyesi’ne geçti.

YÜKSEKDAĞ: VAHŞİ BİR SALDIRI

Olayın ardından imc tv’de Yadigar Anlı’ya konuşan Yüksekdağ, Silvan’daki durumun çok gergin olduğunu belirterek, yürüyüş esnasında herhangi bir uyarı yapılmadan, kendisinin ve milletvekillerinin olduğunu bilerek, sivil ve silahsız halk olduğunu bilerek vahşi bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Yüksekdağ, “Burada tam anlamıyla bir fütursuzluk ve vahşet var. Hukuku zaten geçtik ama en ufak, asgari insani kriteri dahi dikkate almayan bir uygulama var. Karşımızda herhangi bir şekilde devletin kolluk güçlerini, devlet memurlarını, kamu  güvenliğini sağlamakla sorumlu görevli insanları görmedik. Tam anlamıyla gözleri kararmış, öldürmeye kodlanmış bir güruh vardı karşımızda, çok açık bir şekilde gördük. Namlularını bize doğrultmuş, herhangi bir şekilde konuşmaya temas etmeye dahi açık olmayan bir güruh vardı. Bunun adının zaten kamu güvenliğini sağlama hareketi olmadığını biz zaten çok iyi biliyorduk” dedi.



SİLVANLILAR İLÇEYİ TERK EDİYOR

Silvan'da Yüksekdağ'ın da katıldığı yürüyüşe polis müdahalesi - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler