Ethem Sarısülük davasında skandal... Mahkemenin haberi yok

Gezi Parı Direnişinde öldürülen Ethem Sarısülük'ün duruşması skandal ile başlıyor.

Yayınlanma: 13.11.2015 - 10:55
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi sırasında polis Ahmet Şahbaz tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün güvenlik gerekçesiyle Aksaray’a nakledilen davası skandal bir karar ile başlıyor. Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara’daki mahkemenin Şahbaz’ı tahliye etmesine karşın telekonferans yoluyla savunmasının alınması için cezaevinde yattığı Elmadağ’a yazı gönderdi.

Bu da ilk duruşmaya sanık Şahbaz’ın katılmayacağı anlamına geliyor. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, tutukladığı Şahbaz’ı olası kastla adam öldürmek suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi. Yargıtay kararı bozdu. Yeni duruşma tarihi 7 Eylül 2015 olarak belirlendi. Ancak Ankara Valiliği, Şahbaz’ın, 7 Eylül’de yapılacak duruşmada “saldırıya uğrayabileceği, öldürüleceği” uyarısı yaparak dosyanın başka bir yere gönderilmesini istedi.

Adalet Bakanlığı’nın dosyayı ilettiği Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, davanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi de dosyanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne yollanmasına ve sanık Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi. Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasının 11 Ocak  2016 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Şahbaz’ın tahliye edilmesine rağmen halen adresinin Elmadağ Cezaevi olarak görülmesi nedeniyle talimat yazısının Elmadağ Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazdığı anlaşıldı. Böylece Şahbaz’ın tahliye olduktan sonra yeni adresini mahkemeye bildirmediği de ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon