Müfettişe 'Sarraf’ı niye araştırdın?' soruşturması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf’ın İran’da idam istemiyle yargılanan Babek Zencani ile ilişkilerini ortaya çıkaran müfettiş hakkında inceleme başlattı.

Yayınlanma: 13.11.2015 - 22:52
Abone Ol google-news

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit ismi işadamı Rıza Sarraf’ın sahibi olduğu şirketlerin İran’da idam istemiyle yargılanan Babek Zencani’nin şirketlerine hem para hem de altın aktardığını ortaya çıkaran raporu hazırlayan Başmüfettiş Mehmet Eryılmaz hakkında inceleme başlattığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Gümrük ve Ticaret Müfettişliği’nce başlatılan inceleme Sarraf’ın şikâyeti üzerine başlatılmış.

Rıza Sarraf’ın kuryesi Adem Karahan, geçen mayıs ayında Eryılmaz’a ifade vererek “Türkiye-Dubaiİran hattındaki para trafiğini” anlatmıştı. Gazetemize konuşan Karahan, “2012- 2013 yılları arasında yurtdışına 200 ton altın çıkardık. 1 yılda eski para ile 18 katrilyonluk altını yurtdışına çıkardık. Bu 18 katrilyonun yüzde 4’ü siyasilere, yüzde 4’ü ise Sarraf’a kalıyordu” demişti.

Eryılmaz’ın hazırladığı raporda ise Sarraf ile Zencani arasındaki para ve altın transferi örnekleriyle anlatılmıştı. Sarraf’a ait Ravanda Ltd’nin Zencani’ye ait SCT CO/SCT Banker isimli şirketlere 2012 yılı içinde tam 942 kilogram altın ihracatı yaptığına dikkat çekilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler