Gaziantep'te IŞİD'in canlı bombası kendini patlattı

Gaziantep'te emniyet güçlerinin terör örgütü IŞİD'e yönelik olarak düzenlediği operasyon sırasında, yakalanacağını anlayan canlı bomba kendini infilak ettirdi.

Yayınlanma: 14.11.2015 - 18:07
Abone Ol google-news

Olay, Aşağı Beylerbeyi Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, bölgede bulunan bir apartman dairesinin IŞİD'e ait hücre evi olarak kullanıldığı tespit edildi. Bunun üzerine polis tarafından adrese yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyon sırasında apartmanın 5'inci katındaki dairede bulunan IŞİD'li militanlardan biri üzerindeki bombayı infilak ettirdi.

Patlamayla birlikte Özel Harekat ekipleri ve binanın önünde bekleyen polisler olmak üzere 4 kişi yaralandı. Tedavi altına alınan polislerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olayın ardından bir IŞİD militanı, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonu genişleten emniyet güçleri, Özel Harekat ekiplerini de bölgeye sevk ederek yakın civardaki apartmanlarda da arama yaptı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gelerek polislerden bilgi aldı. Bölgedeki güvenlik önlemlerini artıran polisler, kaçtığı iddia edilen 2 kişiyi saatlerce aradı. Olayla ilgili soruşturma geniş çaplı olarak sürdürülüyor.

KİLİS'TE 6 KİŞİ YAKALANDI

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye geçmek isteyen ülkeleri açıklanmayan 6 şüphelinin yakalandığı belirtilerek şöyle denildi: '14 Kasım 2015 tarihinde ilimiz Elbeyli İlçesi Aşağı Beylerbeyi Köyü Suriye sınır hattında Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla geçmeye çalışan, DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilen 6 yabancı uyruklu şahıs güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar hakkında adli ve idari tahkikata başlanılmıştır.'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler