Esedullah TİM yeniden hortladı... Sosyal medya onları konuşuyor

90'lara dönülen Güneydoğu'da sokağa çıkma yasakları ve operasyonların ardından sosyal medya yeniden ortaya çıkan Esedullah Tim'i konuşuyor.

Yayınlanma: 14.11.2015 - 19:46
Abone Ol google-news

Operasyonlar sonrası çeşitli yerlere yazılan ırkçı sloganların altına atılan Esedullah Tim imzası “Güneydoğu’da yeni bir örgüt mü faaliyete geçti?” tartışmalarının meclise taşınmasının ardından Silvan'da operasyon sonrası bölgedeki bazı evlere yapılan duvar yazılamaları Esedullah Tim'inin yeniden ortaya çıktığını gösterdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un yanıtlması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Esedullah”ın IŞİD’le bağlantısının olup olmadığını sormuştu.

Önergede şu ifadelere yer verilmişti: "Esedullah Tim'i kimdir? Sur'da devletin binlerce polisi özel harekatı ve timi vardı. Bunlar Esedullah timi adı altındaki timler midir? Esedullah ile İŞİD'in bağlantısı nedir? Esedullah'ın devletle bağı nedir? Bu devlet Esedullah adı altında kontra güçler mi yetiştirmiştir? Esedullah Tim'inin bu devletle, geçici AKP hükümetiyle bağı nedir?"

KİM BU ESEDULLAH TİM?

Emniyet güçlerinden başka kimsenin girmediği yasaklı bölgelerdeki Esedullah Tim imzası polis tarafından yapıldığı düşünülüyor. Bölge halkı polisi suçlarken bazıları da emniyet güçlerinden ayrı İslamcı bir örgütün faaliyete geçtiği iddiasında.

İŞTE SOSYAL MEDYADAN GELEN TİM PAYLAŞIMLARI








TWİTTER'DA  ESEDULLAH TİM'LERİ ADLI BİR HESAPTA BULUNUYOR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler