Erdoğan - Obama görüşmesine 'damat' da katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama, Antalya'da 1 saati aşan bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye beklenmedik şekilde geniş bir heyet katıldı. Heyette Erdoğan'ın damadı AKP İstanbul Milletvekili Berat Albayrak da yer aldı. Görüşmenin ardından konuşan Obama, "Türkiye sınırında IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkabileceğimizi görüştük" dedi.

Yayınlanma: 15.11.2015 - 10:53
Abone Ol google-news

<video:419107>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, Antalya'daki G20 Zirvesi'nde 1 saati aşan bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, beklenmedik şekilde MİT Müsteşarı ve Erdoğan'ın damadı AKP İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu geniş bir heyetin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Görüşme sonrasında Erdoğan ile Obama basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk sözü alan Erdoğan, Paris'teki terör saldırıları için, "Terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değildir" dedi. Suriye'deki duruma ilişkin atılacak adımları değerlendirme fırsatı bulduklarını aktarak Erdoğan, "Model ortaklar olarak bundan sonraki süreçte de dünya barışına katkıda bulunmak için devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın ardından söz alan Obama da, öncelikle Paris'teki saldırılara değinerek, "Erdoğan'ın söylediği gibi görüşmelerimize Paris gibi acil konular da dahil olacak. Ankara'daki saldırıda olduğu gibi Fransa'daki saldırılar da insanlığa karşı yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

IŞİD'e karşı yapılan mücadelede, Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu belirten Obama, "Türkiye sınırında IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkabileceğimizi görüştük" dedi Viyana'daki Suriye görüşmelerine de değindiklerini aktaran Obama, "Türkiye ve Türkiye halkı 2 milyon mülteciyi barındırmaktadır. Bu krize yardım konusunda diğer ülkerin ne yapabileceğinden bahsettik" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler