AA, hatasını düzeltti

Anadolu Ajansı, Ömer Mustafa hakkında “Şüphelinin 2013’te Türkiye’ye girip çıktığına dair kayıt bulunmuyor” şeklinde haber yaptı. Saatler sonra, Mustafa’nın Türkiye’ye giriş yaptığını bildirdi.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 22:04
Abone Ol google-news

Anadolu Ajansı, Paris’te Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda kendini patlatan şüpheli Ömer İsmail Mustafa hakkında “Bazı medya kuruluşlarında iddia edildiği gibi ‘şüphelinin 2013’te Türkiye’ye girdiğine ve Türkiye’den çıktığına’ dair bir kayıt da bulunmadığı öğrenildi” şeklinde haber yaptı. Haberden saatler sonra “düzeltme” yayınlayan AA, “Paris’teki terör saldırısının şüphelilerinden Ömer İsmail Mustafa’nın, 2013’te Türkiye’ye giriş yaptığına dair kayıt bulunduğu, çıkış kaydının ise bulunmadığı öğrenildi” ifadelerini kullandı. Haberin geri kalanında Türk yetkililerin Fransa’yı geçmişte iki kere Mustafa hakkında uyardığı, fakat yanıt alamadığını iddiaları da yer aldı.

AA’ya göre Fransız hükümeti, 22 Ekim 2014’te Türk makamlarından, 4 terör şüphelisi hakkında bilgi talebinde bulundu. Fransız makamları tarafından araştırılmayan Ömer İsmail Mustafa’nın ilgili 4 şüpheli ile hareket ettiğinin tespit edilmesi üzerine konu hakkında Fransa’ya, Aralık 2014 ve Haziran 2015’te yazı gönderildi. Ancak Türkiye, Fransız yetkililerden bu bilgi paylaşımına yönelik geri dönüş almadı. Fransa, Türkiye’nin kendi imkanlarıyla tespit ettiği Mustafa hakkında, Paris saldırılarından sonra bilgi talebinde bulundu. Aralık 2014 ve Haziran 2015’te gönderilen yazılara ise hala yanıt verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler