Mehmet Ayvalıtaş'ın son anları: İşte polisin 'yok' dediği görüntüler!

Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölüm anını gösteren MOBESE görüntüleri avukatlarının dikkati sonucu ortaya çıktı. Soruşturmada emniyetin yok dediği kamerayı avukatlar buldu, bu kez de emniyetin gönderdiği görüntü yanlış dosyaya kondu. Bir kez daha avukatların uyarısı ile görüntüler 8 ay gecikme ile dosyaya girdi.

Yayınlanma: 17.02.2014 - 11:31
Abone Ol google-news

Gezi eylemleri sırasından kalabalığın arasına hızla giren bir arabanın çarpması sonucu ölen Mehmet Ayvalıtaş'ın avukatları olayın hemen ardından yaptıkları suç duyurusunda emniyetten olay yerinde bulunan MOBESE kamerasının görüntülerini talep etti. Emniyet, talebe olay yeri yakınında MOBESE kamerası olmadığı yanıtı verdi. Ayvalıtaş ailesinin avukatları Ayla Öztabak ve Rana Geriş Kayan'ın olay yeri yakınında bulunan kameranın fotoğraflarını çekerek mahkemeye sunmasının ardından görüntüler bir kez daha talep edildi.

5 Şubat günü İstanbul Anadolu Adliyesi'nde yapılan duruşma sırasında avukatlar bazı evrakların dosyada olmadığını fark ederek mahkeme heyetini uyardı. Eksik evraklarla duruşma yapılmaması talebi nedeniyle duruşma bir kez daha ertelendi. Duruşma sonrası dava dosyasını kontrol eden avukatlar, kayıp evraklar ile birlikte, iki aracın Mehmet Ayvalıtaş'a çarpma anı görüntülerinin yer aldığı MOBESE görüntü kayıtlarının da dosyada olduğunu gördü. Üstelik dosyada görüntülerin teslim alınma tarihi olarak 2 Haziran 2013 tarihi yer alıyordu. Böylelikle görüntüler emniyet tarafından mahkemeye gönderilmesinden 8 ay 3 gün sonra ancak dosyaya girmiş oldu.


Görüntüler çok net

MOBESE görüntülerinde çevreyolunu trafiğe kapatan grup içerisinde Mehmet Ayvalıtaş net olarak görülüyor. Yolun karşı tarafında geçen Ayvalıtaş'a ilk olarak Cengiz Aktaş'ın kullandığı ticari araç Ayvalıtaş'a çarpıyor. çarpmanın ardından yere düşen gencin kafasını kaldırıp etrafa bakmaya çalıştığı görülüyor. Bu sırada hızla gelen Mehmet Görkem Demirbaş'ın kullandığı araç devrilerek bir kez daha Mehmet Ayvalıtaş'a çarpıyor.

Suç duyurusu

Yeni görüntülerin ortaya çıkması ile birlikte suçun netleştiğini öne süren avukatlar sanıkların tutuklanması için yeniden suç duyurusunda bulundu. Avukatlar ayrıca “Mustafa Kemal Mahallesi 0-1 Güney yanyol 6 No’lu üst geçit civarında meydana gelen ölümlü trafik kazasına istinaden istenilen MOBESE görüntüleri ile ilgili olarak yapılan kontrollerde bahse konu olayın meydana geldiği yer ve civarında MOBESE kamerası olmadığından istenilen görüntüler temin edilememiştir” şeklinde bilgi veren polis memurları ve amirleri hakkında da mahkemeyi yanılttıkları, görevlerini kötüye kullandıkları ve delil kararttıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler