Polisi vurdu, suçu UYAP'a girilmeyince elini kolunu sallayarak firar etti

Kocaeli'nde polis memurunu vurarak yaralayan zanlı, tutuklandı. Ancak zanlının polisi vurma suçu UYAP sistemine işlenmedi. Başka bir suçu sebebiyle açık cezaevine gönderilen zanlı, elini kolunu sallayarak firar etti. Şüpheli, aradan yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen henüz yakalanamadı. Firari zanlının davasında karar çıktı. Zanlı 39 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Ayrıca yakalama kararı çıkartıldı.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 13:12
Abone Ol google-news

Olay, 14 Mart 2015 tarihinde meydana geldi. İzmit'te SEKA Camii alt kısmında polis ekipleri şüpheli bir şahsı durdurarak kontrol etmek istedi. Ancak şahıs durmayarak kaçmaya başladı. Polis de yaya olarak peşinden koştu. Şahıs, silahını çıkartarak ateş etmeye başladı. Bu esnada görevli ekipte bulunan Edem C. isimli polis memuru kasığından yaralandı. Kaçan şahıs, eski SEKA Kâğıt Fabrikası'na girdi. Fabrikada devam eden kovalamaca sonunda zanlı elinden ve ayağından vurularak yakalandı. Şahsın üzerinden Abdulkadir Öztekin adına ait sahte kimlik çıktı. Gerçek isminin Emre Karabacak olduğu belirlenen şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi. O tarihten bu yana kapalı cezaevinde kalan Karabacak'ın yaklaşık 2,5 ay önce, daha önceki bir suçundan dolayı açık cezaevine nakledilmesine karar verildi.

Polis memurunu vurmak suçundan tutukluluğunun UYAP sistemine işlenmemesi nedeniyle şahıs, bir önceki suçundan dolayı kesilmiş cezasını yatmak için kapalı tutulduğu cezaevinden açık cezaevine gönderilmek üzere çıkartıldı. Ancak Karabacak, gönderildiği açık cezaevine gitmeyerek firar etti. Karabacak, firarının üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen henüz yakalamadı.

CUMHURİYET SAVCISI DOĞRULAMIŞTI

Bu arada, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük yaptığı açıklamada, olayı doğrulamıştı. Küçük, şunları kaydetmişti: "Olay yaklaşık 1,5 ay önce meydana geldi. Sanığın şu an tutuklu bulunduğu dosya memurlar tarafından UYAP sistemine işlenmemiş. Sanık Karabacak da bu nedenle cezaevinden çıkmış. Ancak açık cezaevine teslim olmamış. Konuyla ilgili memurlara yönelik hem adli hem de idari soruşturma sürüyor. Sorumlular mutlaka cezalarını alacaktır. Sanık hakkında da yakalama kararı çıkarıldı."

FİRARİ ZANLI 39 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDI

Emre Karabacak'ın davasının, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4. duruşmada, Cumhuriyet Savcısı mütalaasını vermişti. Savcı, firari sanık Karabacak'ın görev yapan memuru ateş etmek, direnmek suçundan 6 ay ile 4 yıl 6 ay arasında, M. A. ve R. G.'yi silahla tehdit ederek, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 1 yıl ile 7 yıl altı ay yıl arasında, Ü. A.'yı silahla tehdit etme suçundan 1 yıl ile 7 yıl 6 ay arasında, sahte nüfus cüzdanı oluşturmak ve kullanmak suçundan 2 yıl ile 7 yıl 6 ay arasında, silah ile cebir ve tehdit suçundan 2 yıl ile 14 yıl arasında, polis memuruna iftira suçundan 1 yıl ile 4 yıl arasında, ruhsatsız silah taşıma suçundan 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti. Savcının 7 ay kalemde talep ettiği cezalar toplamda en alt 8 yıl 6 ay, en üst 48 yıl hapis cezasına tekabül ediyordu. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugünkü duruşmada firari zanlıyla ilgili karar çıktı. Mahkeme heyeti, zanlıya 39 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ayrıca yakalama kararı çıkartıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler