Kadın avukatlardan İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında suç duyurusu

ÖHD, ÇHD ve İHD'li kadın avukatlar, ayrımcı ve cinsiyetçi söylemleriyle tüm kadınların tepkisine neden olan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 14:29
Abone Ol google-news

Kadın avukatlar, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, kadınlara yönelik sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği kadın komisyonu üyeleri Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi Ankara Adliyesi önünde toplanan kadınlar basın açıklaması yaptı.

Suç duyurusu dilekçesinde Hacıosmanoğlu’nun 28 Ekim’de Gaziantep-Trabzonspor maçı sonrası yaptığı “Öleceksen adam gibi öleceğiz. Kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez.” sözleri hatırlatıldı. Trabzonspor Başkanı'nın kitlelerce takip edilen ve kitleleri etkileme gücü olan biri olduğunu kaydedildiği dilekçede, Hacıosmanoğlu’nun açıklamasının çok sayıda kişiyi olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler